Image
paar op fiets voor Valentijn

Romantische zielen hebben 14 februari al een tijdje in het vizier maar voor de ‘last minute’ beslissers hebben we dit lijstje samengesteld. 14 tips!

Valentijn in het midden van de week, het is een handicap. Als je nu nog niks hebt geregeld, dan wordt het hoog tijd. 14 ideetjes.

1. Triootje aan zee

Het is niet wat je denkt. Het gaat om De Panne, Koksijde en Nieuwpoort die voor het eerst samen hun schouders onder Valentijn zetten. Check onder meer de ‘kus-tram’ die op 10, 14 en 17 februari van De Panne naar Koksijde rammelt. De tram dateert uit 1932, de champagne is van een recentere jaargang.

2. Met een zaklamp in een donker museum

Benodigdheden: een wederhelft en een zaklamp. En vervolgens op stap gaan door het BELvue-museum in Brussel (van 17 tot 22 uur). Ter info: er zijn zaklampen beschikbaar aan het onthaal.

3. Een tekenfilmfestival?

Weliswaar 18+ want de vertoonde tekenfilms tijdens het Anima Film Festival gaan behalve over emoties en misverstanden ook over seks. 14 tekenfilms op 14 februari, daar is over nagedacht.

4. Het hartenmuseum

Het bestaat echt en het bevindt zich binnen de muren van het Jubelparkmuseum. Meer dan 500 objecten die de hartsymboliek in de westerse cultuur belichten. Reserveren is noodzakelijk.

5. Romantisch dineren op het water

Het kan op diverse plaatsen maar de Mercator in Oostende is uniek. Snel wezen is de boodschap. Volzet? Probeer de Zephira. Bijkomende inspiratie vind je in het Valentijnsgidsje van Visit Oostende.

6. Diamonds are a girl’s best friend

Toegegeven, dit is een gevaarlijke tip. Op eigen risico dus. Breng een bezoek aan het epicentrum van de diamantwereld: Antwerpen. Inspiratie en advies vind je hier.

7. Knuffelduiken in zee

Elk jaar kun je in Koksijde een knuffelduik in zee nemen. Als je het niet samen met je partner doet, doe het dan voor het goede doel. Dit jaar op 10 februari, het programma start om 10.30 uur – het startschot voor de duik wordt om 15 uur gegeven.

8. Met twee in een boomhut

Romantisch overnachten op een unieke plek: kijk eens naar Les Cabanes de Marie in Zwitserland of La Roulotte de Jules, dichter bij huis in Arquennes. En wat denk je van deze kerk in Mechelen of deze woonwagens? Wie kan googelen, vindt beslist een leuke stek voor een romantische nacht met twee.

9. Genieten in de wellness

Met een dagje in een wellnesscentrum zou je wel eens flink kunnen scoren. Maar welk adresje kiezen? Met dit lijstje van TripAdvisor kunnen wij ons wel verzoenen.

10. Aperitieven op de grens

Op en over de grens op zoek naar de beste Picon. Het kan vanuit Poperinge. Niks speciaals? Toch wel, je doet de route (met een bob) in een kevertje uit de jaren stilletjes of je laat je rondrijden met een oldtimer VW-busje.

11. Achterste rij in de buurtbioscoop

Ze bestaan nog, de ouderwetse cinemazalen die zich ver weghouden van de voorspelbare Hollywoodclichés. Sommige serveren zelfs een biertje of hapje tijdens de vertoning. Fifty Shades of Grey? Niet in deze fijne selectie van ouderwetse cinema’s: Studio Rubens in Zwijndrecht, Cinematek in Brussel, Cinema ZED in Leuven, Cinema Cameo in Sint-Truiden, Buda in Kortrijk, Cinema Zuid in Antwerpen, KASK in Gent, Ciné Centre in Rixensart, Quai 10 in Charleroi en nog vele andere.

12. Godfried van Bouillon achterna

De burcht van Bouillon is niet altijd open voor het publiek en al zeker niet op 14 februari. Met uitzondering van dit jaar. In het kader van Valentijn organiseren ze daar een fakkelwandeling. Op het einde krijgen de koppeltjes een cadeautje…

13. Stoom aflaten op de Valentijntrein

Van 9 tot 11 februari rijdt er een culinaire stoomtrein tussen Mariembourg en Treignes. Onderweg wordt een Valentijnsmenu geserveerd. Reserveren is noodzakelijk.

14. Schakel een babysit in

Geen babysit op 14 februari? Er zijn apps die jouw Valentijnsavond kunnen redden. Kijk eens naar Bsit en Babysitters.be. Succes!

Deel deze inhoud