Image
Last minutes Pasen. Eigen land of naar de zon?
Pasen staat voor de deur maar wat wordt het? Thuis blijven en uitstapjes doen? Of koffers pakken en wegwezen? Een paar tips voor late beslissers.

Toegegeven, het wordt steeds moeilijker om met absolute zekerheid voor sneeuw dan wel zon te kiezen. Was het eerder deze maand bij ons nog -10°C, in Spitsbergen klom het kwik vlotjes boven het vriespunt. Maar wellicht staat Spitsbergen niet meteen op jouw radar en snak je na de koudste weken van het jaar naar een streepje zon.

 

Hier schijnt de zon

Wie nog niet beslist heeft, geen paniek: er zijn voldoende opties binnen Europa en net daarbuiten. Binnen Europa begint het zuiden van Spanje mooi op te warmen terwijl het op de Canarische Eilanden quasi het ganse jaar rond uitstekend toeven is. Ook op Cyprus en Malta en het zuiden van Griekenland, Turkije, Portugal en Italië zijn de weersomstandigheden een pak gunstiger dan bij ons. Loop dus even langs bij je reiskantoor want daar kan je momenteel kiezen uit een hele rist interessante last minutes.

Wie het budget heeft om verder te reizen, kan overwegen om naar Noord-Afrika te vliegen. Met name Egypte en Tunesië lonken met aantrekkelijke deals en Marokko is en blijft een vaste waarde voor wie zon en cultuur wil combineren. 

Wie nog verder wil reizen, kan kiezen uit een nog breder aanbod. Wat dacht je van Abu Dhabi en het aanpalende Dubai? De ideale periode breekt nu aan want tijdens de zomer is het daar sowieso te heet. Ook ideaal deze tijd van het jaar: de Caraïben, Gambia, de Kaapverdische Eilanden en het zuiden van de VS (Florida) om maar een paar populaire bestemmingen te noemen.

 

Thuisblijvers hebben geen ongelijk

Thuisblijvers zullen de komende weken vaststellen dat België stilaan uit zijn winterslaap ontwaakt. Fans van pretparken hoef je niet te vertellen dat de attracties weer op volle toeren draaien van zodra de schoolvakantie begint. Maak jezelf en de kinderen helemaal gek en check de webpagina’s van Plopsa, Bobbejaanland, Walibi en Bellewaerde.

Sportievelingen hebben intussen de fiets weer van stal gehaald en zijn klaar om er weer een sportief seizoen van te maken. Voor wie het fietsen eerder een passieve aangelegenheid is: op 1 april vertrekt de Ronde van Vlaanderen voor de tweede keer vanuit Antwerpen. De wedstrijd is de ideale gelegenheid om Vlaanderen eens op een andere manier te bekijken.

Ook een aanrader: een dagje dieren kijken. De bekendste dierentuinen in ons land zijn de ZOO Antwerpen, Pairi Daiza en Planckendael maar overweeg ook deze parken en domeinen: Boudewijn Seapark nabij Brugge, het wildpark in het Domein Grotten van Han, Forestia in Theux, Le Monde Sauvage in Aywaille en het Zwin aan onze Belgische Kust. Met deze ledenvoordelen kun je overigens een hoop euro’s besparen.

Deel deze inhoud