Image

Pech onderweg? Eén telefoontje en Touring komt naar jou toe, waar je je ook bevindt.

De zomervakantie staat voor de deur en veel landgenoten rijden dan met hun eigen voertuig naar (het zuiden van) Frankrijk. Dat gaat doorgaans goed, maar soms laat je auto het onderweg of ter plaatse afweten. Wat doe je dan?


Frankrijk
Gestrand in Zuid-Frankrijk? Touring komt persoonlijk naar jou toe! © Johannes Vande Voorde


Eén telefoontje naar
02 233 23 45

Wie goed verzekerd is, hoeft zich geen zorgen te maken. Bel naar onze centrale op het nummer 02 233 23 45. Daar doen ze het nodige om jou zo snel en efficiënt mogelijk te helpen. Goed om weten: tijdens de zomermaanden wordt onze centrale met 45 extra medewerkers uitgebreid om je snel bij te staan.

Tijdens het gesprek worden een aantal gerichte vragen gesteld en daarna sturen we in functie van het type panne en/of jouw locatie, een wegenwachter die jou het beste kan helpen. Wie tijdens de zomer in het zuiden van Frankrijk vertoeft, kan ook geholpen worden door een van onze eigen Belgische wegenwachters ter plaatse. In juli en augustus zijn we aanwezig in en om deze vijf strategisch gekozen steden: Valence, Toulon, Bordeaux, Montpellier en Avignon.

Het spreekt voor zich dat onze eigen mensen niet overal tegelijkertijd kunnen zijn. Maar niet getreurd, Touring maakt deel uit van een netwerk dat actief is in meer dan veertig landen. Je hoeft ons alleen te bellen en daarna wordt alles voor jou geregeld. Voor je het goed beseft, ben je weer op weg en zet je je vakantie zorgeloos voort. Dat is onze belofte.


Zelf pech voorkomen

Onze wegenwachters krijgen heel vaak te maken met dezelfde soorten pannes of mankementen. Om te voorkomen dat ook jij deze zomer ergens stil zou vallen, geven onze wegenwachters graag deze tips mee:

  • Laat je auto voor je vakantie checken door je garagist. Veel vakantiegangers rijden zelden lange afstanden, dus laat controleren of je auto in goede vorm is.
  • Kijk de avond voor vertrek het olie- en waterniveau na.
  • Vergeet de bandenspanning niet na te kijken, belangrijk voor je veiligheid en het verbruik. Doe dit altijd in koude toestand en volgens de instructies van de autoconstructeur.
  • Laat geen zware objecten rondslingeren in de auto want bij bruusk remmen worden dat gevaarlijke projectielen.
  • Zorg er bij het laden je auto voor dat je nog door je achterruit kunt kijken.
  • Las genoeg pauzes in of wissel tijdens het rijden van bestuurder indien mogelijk. Dit helpt om alert te blijven en voorkomt stijfheid en vermoeidheid.
  • Vertrek goed uitgerust want vermoeidheid vermindert je reactievermogen en verhoogt het risico op ongelukken.
  • Hou genoeg afstand tussen jezelf en je voorligger. Dit geeft je voldoende tijd om te reageren op onverwachte situaties. Blikschade kun je missen als kiespijn tijdens je welverdiende vakantie.


Langs de snelweg gestrand?

Opgelet: bij pech langs de snelweg in Frankrijk kun je niet rechtstreeks een beroep doen op Touring. De Franse wetgeving laat namelijk niet toe dat er langs de snelwegen wordt gesleuteld aan auto’s. De regel is dus dat het voertuig gesleept moet worden. Bel bij pech meteen naar 17, het nummer van de politiediensten. Zij doen het nodige zodat je voertuig naar de dichtstbijzijnde bergplaats wordt gesleept.

Bel je per ongeluk of uit reflex of paniek toch naar Touring, dan zal de centrale uiteraard assisteren en van de gelegenheid gebruik maken om alvast een dossier aan te maken. Eens het voertuig gesleept is en duidelijk is wat er precies aan de hand is, schiet Touring in actie. Weet ook dat je bij pech langs de Franse snelweg de lokale sleepdiensten niet hoeft te betalen want Touring heeft met hen een regeling getroffen zodat zij rechtstreeks vergoed worden.


Tol in Frankrijk

Image
Frankrijk tolwegen

En France, la plupart des autoroutes sont à péage. Quel est le moyen le plus simple de payer et comment les tarifs sont-ils calculés?