Image
C mine Genk

Een interactief belevingsparcours dat 6 meter onder de grond begint en eindigt op een hoogte van meer dan 60 meter? Welkom in C-mine expeditie op de voormalige mijnsite van Winterslag (Genk).

C-mine is een creatieve hub waar ondernemers, artiesten, studenten en cultuurliefhebbers zich graag terugtrekken. Het industrieel verleden is voor velen een inspiratiebron, maar de site wil ook informeren. Wie op een speelse wijze wil kennismaken met het verleden van deze mijnsite, kan deelnemen aan C-mine expeditie. Geschikt voor jong en oud.

De expeditie start in het gerestaureerde voormalige Energiegebouw en neemt de deelnemers mee onder de grond, 6 meter diep. Daar worden ze ondergedompeld in een wereld van installaties, verhalen en creatieve beeldprojecties.

De ontdekkingstocht eindigt op de authentieke schachtbok op het plein. Indrukwekkend, want het gevaarte is meer dan 60 meter hoog. De durvers klimmen helemaal tot boven, maar zelfs vanop 15 meter heb je een prachtig panoramisch zicht over de omgeving. Hoogtevrees? Dan blijf je gewoon met beide voeten op de grond.

Bijzonder leuk en educatief is de VR-beleving, inbegrepen in je toegangsticket voor C-mine expeditie. Daarin word je teruggeslingerd naar de jaren 50, waar je virtueel tussen de mijnwerkers van weleer wandelt. Met de VR-bril op je neus beleef je pas écht hoe het was in de donkere en stofferige schachten diep onder de grond.

Deel deze inhoud