Image
Een concert of opera bij jou thuis? Dat kan!

Covid-19 houdt ons thuis, maar dat wil niet zeggen dat we niet kunnen genieten van muziek. Meer nog, we kunnen tegenwoordig zelfs integrale concerten en andere opvoeringen bekijken vanuit onze luie zetel. Gratis en voor niks, zo blijkt.

Een streepje opera bij jou thuis

Als je thuis een smart-tv, laptop of tablet hebt die verbonden is met het internet, surf dan eens naar het gratis onlineplatform OperaVision. OperaVision bundelt opvoeringen van opera's en andere voorstellingen wereldwijd. Hou de site in de gaten, want het aanbod gratis voorstellingen wordt regelmatig aangevuld.

Ook De Munt doet een duit in het zakje en biedt momenteel een zevental topproducties aan die je thuis kan bekijken. Zoals Aida (Verdi), Tristan und Isolde (Wagner) en Lucia Silla (Mozart), om er maar drie te noemen.

Image
De 'Met' in NYC blijft voorlopig leeg, maar de vertoningen op het internet gaan wél door.

De 'Met' in NYC blijft voorlopig leeg, maar de vertoningen op het internet gaan wél door.

Vermits de zalen van de Metropolitan Opera (NYC) voorlopig leeg blijven, kan je ook bij hen elke dag een gratis opera meepikken. Overigens zetten ook andere operahuizen hun zalen virtueel open zodat je ongestoord thuis kan genieten. Een buitenkans dus voor wie er al jaren van droomt om in Wenen naar de Wiener Staatsoper te gaan bijvoorbeeld.

Meer weten? De gespecialiseerde website OperaWire houdt een lijst bij die dagelijks wordt aangevuld.

 

Maak een concertzaal van je woonkamer

Mogen we alsnog rekenen op de zomerfestivals? Of is het naïef te denken dat we straks vrolijk met zijn allen naar Graspop, Rock Werchter of Pukkelpop trekken? Thuis blijven lijkt sowieso de verstandigste optie, als we de virologen mogen geloven.

Als alternatief kunnen we naar de Ancienne Belgique dat een hoop concerten online heeft gezet die je vanuit je luie zetel kan bekijken. ABtv hadden ze al, maar daar komt nu AB Canapé bij. Allemaal gratis en voor niets.

 

Sluit je luidsprekers aan!

Kan de AB jou niet boeien, kam dan YouTube uit of surf naar de concertpagina van Arte of die van Proximus. En tot slot nog dit: als je thuis de mogelijkheid hebt om je tv, laptop of tablet te verbinden met externe luidsprekers, vooral doen! Maar hou wel rekening met je buren!

Deel deze inhoud