Image
scooter bruxelles

Autoverhuurbedrijf Europcar is in Brussel van start gegaan met het testen van een nieuw mobiliteitsconcept. De autoverhuurder denkt voortaan multimodaal; behalve benzine- of dieselwagens kun je er nu ook terecht voor alternatieve vervoersmiddelen.

Multimodale mobiliteit kan de verkeersknoop helpen ontwarren. Autoverhuurbedrijf Europcar is zich daar duidelijk van bewust en zal behalve klassieke benzine- of dieselwagensvoortaan ook ander vervoersmiddelen aanbieden.

Concreet: deelauto’s (via dochterbedrijf Ubeeqo), elektrische scooters (via de Brusselse start-up Scooty) of elektrische auto’s.

Ook in het verhuurkantoor werden veranderingen aangebracht zoals een betere dienstverlening via aanraakschermen. Klanten kunnen ter plaatse het juiste verplaatsingsmiddel kiezen in functie van hun behoeften op dat moment. Zo kan een kleine elektrische scooter door omstandigheden ter plaatse handiger blijken dan een auto. Met een scooter doorkruis je Brussel sneller dan met een auto en je komt ook op plekken die niet toegankelijk zijn voor de klassieke huurwagen.

Het eerste kantoor in Brussel is een proefproject maar men denkt nu al snel te kunnen uitrollen op meer strategische locaties zoals luchthavens en stations in eigen land maar ook in grote steden in het buitenland.

Deel deze inhoud