Image

Ontdek het knooppuntennetwerk van de provincie Luik. Je stelt zelf je route samen op basis van je fietsprofiel en je persoonlijke voorkeuren.

Partnerinfo - Ken je het knooppuntennetwerk in de provincie Luik al, waarmee je fietsroutes kan uitstippelen die jou op het lijf geschreven zijn? Spring in het zadel voor een streepje beweging, en geniet onderweg van het prachtige landschap!


Een knooppunt, wat is dat?
Eigenlijk gewoon een kruispunt dat het fietstoerisme een pak eenvoudiger maakt. Goed om weten: de gemiddelde afstand tussen elk punt varieert van 5 tot 8 kilometer. De punten zijn herkenbaar aan een nummer en een paaltje, en begeleiden je op je route door aan te geven welke richting je moet nemen.

Fietsroutes knooppuntennetwerk provincie Luik
© LEM


Concreet kies je een route, noteer je de te volgen knooppunten (nummers), begeef je je naar het vertrekpunt en zoek je het bord dat de richting van het volgende knooppunt aangeeft.


Kleine wegen en paden

Je vindt op deze website een aantal vaste routes, maar je hebt ook de mogelijkheid om je eigen route uit te stippelen. En je kan zelfs een heuse uitstap organiseren, want dit knooppuntensysteem bestaat ook in andere provincies en in onze buurlanden.

De routes leiden je langs kleine wegen met weinig verkeer, landwegen waarop je kan fietsen, en de RAVeL-paden.

Fietroutes Provincie Luik
© FTPL P. Fagnoul


Binnenkort 2.000 kilometer prachtige tochten

Dit knooppuntennetwerk, dat verbonden is met andere netwerken in Wallonië, Vlaanderen, Nederland, Duitsland en Luxemburg, zal binnenkort ruim 2.000 kilometer aan wegen tellen. Zo kan je de enorme variatie aan landschappen ontdekken die de provincie Luik rijk is.

Fietroutes knooppunten Provincie Luik
© FTPL Patrice Fagnoul


Verschillende knooppuntkaarten, weldra verkrijgbaar in de lokale toerismekantoren, laten je toe om naar hartenlust de regio’s Terre de Meuse, Pays de Liège, Ourthe-Vesdre-Amblève en het Land van Herve te verkennen. Meer dan genoeg routes voor tal van mooie momenten in je eentje, met de familie of met vrienden.


Meer weten over dit initiatief? Bezoek de website van de Federatie toerisme van de provincie Luik en spring op je fiets!Deel deze inhoud