Image
skiën
Wintersportvakantie voor de boeg maar geen of onvoldoende sneeuw in het vooruitzicht? Een overzicht van waar je wél kan skiën.

De laatste jaren wordt het steeds moeilijker om rond de kerst plaatsen te vinden met perfecte sneeuwcondities. Er zijn een paar vuistregels voor wie absoluut nu op de latten wil staan: zoek het in elk geval hoog genoeg in de bergen en mik ook op skigebieden die relatief vroeg op het jaar de pistes openen. Veel skigebieden gaan pas open nét voor de kerstvakantie en dat houdt risico’s in. Ook dit jaar ligt er op veel plaatsen te weinig sneeuw en wordt er voorlopig – helaas – nog weinig sneeuwval verwacht.

Frankrijk

Wie dit jaar in Frankrijk wil gaan skiën, vindt op de website van France Montagnes een overzicht van alle populaire skistations. Je vindt er actuele informatie over hoeveel pistes er open zijn, maar ook de lange lijst van stations die niet of maar gedeeltelijk open zijn. Op de genoemde website vind je ook een overzicht van alle beschikbare webcams. Op die manier kun je nu meteen al een kijkje gaan nemen en je ervan vergewissen wat de huidige omstandigheden zijn.

Zwitserland

Ook Zwitserland houdt alle sneeuwhoogtes en wintersportmogelijkheden nauwgezet in het oog. Je vindt alle relevante informatie op myswitzerland.com. Wie de sneeuwberichten liever op zijn smartphone of tablet consulteert, kan de Swiss Snow Report app installeren. Je krijgt er niet alleen een overzicht van geopende pistes, maar ook het weerbericht en toegang tot alle beschikbare webcams.

Oostenrijk

De Oostenrijkse toeristische dienst beschikt helaas zelf niet over een up-to-date lijst van skigebieden, maar de website van Skigebiete-test.de biedt betrouwbare informatie en ook wintersporters.be houdt alle sneeuwhoogtes nauwgezet bij. Op de genoemde sites vind je ook meer informatie over de andere skilanden zoals ItaliëTsjechië en Polen, maar ook over de overzeese skigebieden zoals Canada, de V.S. en Japan

Tip

Wie zich wil indekken tegen een sneeuwarme wintersportvakantie, kan zich laten verzekeren. Touringleden kunnen ook beroep doen op de Touring Snow Card. Deze specifieke reisbijstand is een annuleringsverzekering die tevens skilessen en skipas terugbetaalt en je ook indekt tegen het breken van ski’s en de diefstal van jouw materiaal (ski’s, skistokken, skischoenen). Ook de repatriëring of vervroegde terugkeer wordt door de Touring Snow Card terugbetaald.

Deel deze inhoud