Image
Landbouwvoertuigen: opgelet op de weg!
Het is zomer! Dat betekent ook dat je regelmatig landbouwvoertuigen tegenkomt op de weg. We geven je enkele tips om aanrijdingen te vermijden op landelijke wegen.

Haal voorzichtig in

Een landbouwvoertuig inhalen, kan riskant zijn. Ze zijn niet alleen breed maar kunnen ook veel langer zijn dan je denkt! Soms is geduld dus een deugd. Als je een landbouwvoertuig toch moet inhalen, wees dan extra voorzichtig en zorg ervoor dat de weg lang genoeg en rechtlijnig is!

Let op in de bochten

Slingerende landelijke wegen missen vaak zichtbaarheid. Als er plots in de tegengestelde richting in een bocht een landbouwvoertuig opduikt, loop je het risico van de weg gedreven te worden. Voorzichtigheid is dus geboden als je een bocht nadert.

Houd afstand

Wanneer je achter een landbouwvoertuig rijdt, blijf waakzaam en houd afstand! Het kan voorvallen dat een deel van de lading verloren gaat (suikerbieten, hooibundels, …). Houd dus voldoende afstand en vermijd problemen. In theorie, zijn landbouw- of gewone voertuigen niet verondersteld hun lading te verliezen. Is dat wel het geval, dan moet de bestuurder de weg vrijmaken.

Houd de staat van de weg in de gaten

Houd, ten slotte, de staat van de weg in de gaten. Als een tractor of een landbouwvoertuig het modderige veld verlaat, verspreidt het modder of klei op de weg. Als het regent kan het wegdek glibberig zijn. Extra voorzichtigheid is dus troef.

Heb je hieromtrent nog vragen? Aarzel niet en neem contact met ons op: telefonisch via 02/286.33.84 of via mail op [email protected]

Deel deze inhoud