Image

Met deze 7 bioscoopfilms reis je virtueel naar de mooiste locaties. Al is niet alles wat het lijkt.

Onze volgende verre reis moeten we nog even uitstellen, maar erover dromen mag altijd. Het internet kan daarbij helpen, maar ook films kunnen je nieuwe bestemmingen helpen ontdekken. Laat je meeslepen door deze zeven prachtig in beeld gebrachte bioscoopfilms.

Seven Years in Tibet (1997)

Cinefielen zullen ons meteen corrigeren, en terecht. De film werd namelijk niet in Tibet opgenomen, maar in Canada en Argentinië. Diezelfde cinefielen zullen er vermoedelijk aan toevoegen dat de regisseur - en dat bekende hij pas achteraf - stiekem documentairefilmers naar Tibet stuurde. Die verre reis leverde naar verluidt 20 minuten bruikbaar beeldmateriaal op.

The Secret Life of Walter Mitty (2013)

Ook deze film zet jou op het verkeerde been, want de Himalaya en Afghanistan zijn in werkelijkheid IJsland en Groenland. Kortom, als je deze verre reis eigenhandig wil overdoen, doe dan eerst wat research naar de échte opnamelocaties die - laat daar geen twijfel over bestaan - behoorlijk indrukwekkend zijn.

Een verre reis met Walter Mitty naar het Dak van de Wereld.
Naar het dak van de wereld met ‘The Secret Life of Walter Mitty’.

Out of Africa (1985)

De hoofdrollen in deze prent zijn weggelegd voor Meryl Streep, Robert Redford en het uitgestrekte Shaba National Reserve in Kenia. De film sleepte maar liefst zeven Oscars in de wacht en was genomineerd in nog vier andere categorieën.

Out of Africa is de verre reis naar Kenia
‘Out of Africa’ speelt zich grotendeels af in het Shaba National Reserve in Kenia.

The English Patient (1996)

Nog zo’n verre reis: Egypte. Al speelt de film zich daarnaast ook iets dichterbij af, namelijk in Toscane. Zoals zo vaak het geval is, werd ook in deze film de Egyptische woestijn eigenlijk in Tunesië gefilmd.

The English Patient is een verre reis naar Tunesië, niet Egypte
De Egyptische woestijn in ‘The English Patient’ bevindt zich feitelijk in Tunesië.

Easy Rider (1969)

Easy Rider is de ultieme roadtripfilm. We schrijven 1969, het jaar waarin Woodstock georganiseerd werd. Dennis Hopper en Peter Fonda doorkruisen met hun motoren alle woestijnen en fotogenieke dorpjes tussen Mexico en New Orleans.

Easy Rider
Dwars door de woestijn met ‘Easy Rider’ uit 1969.

Into the Wild (2007)

Deze verre reis is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van student Chris McCandless die wil ontsnappen aan ‘het systeem’ en het materialisme achter zich laat. We gaan het verhaal niet verklappen, behalve dan dat zijn zwerftocht leidt naar imponerende landschappen in Alaska.

Into The Wild
Don’t try this at home: zonder enige voorbereiding ‘Into the Wild’.

The Beach (2000)

Met The Beach belanden we in Thailand, meer bepaald in het hectische Bangkok en op het ‘geheime’ strand dat in de film voor het ultieme paradijs staat. Het bewuste strand bestaat echt en heet Maya Beach. Het strand werd in 2018 evenwel voor onbepaalde tijd gesloten. Te veel toeristen tegelijk op één plek bleek nefast voor het lokale ecosysteem. Kortom, deze verre reis moet je sowieso nog even uit je hoofd zetten.

Check ook deze 50 films

Alle bovenstaande films al (meermaals) gezien en op zoek naar meer inspiratie voor jouw volgende (verre) reis? Check dan deze lijst van 50 films, samengesteld door het gerenommeerde reisplatform Condé Nast Traveler.

Deel deze inhoud