Image

De nieuwe Indian FTR Sport ziet er niet alleen geweldig uit, hij kan ook prima zijn mannetje staan op het circuit.

Indian FTR Sport
De Indian FTR Sport is de sportiefste van zijn familie.


Het oer-Amerikaanse motormerk Indian mag dan vooral bekend zijn van hun choppers, cruisers en custom bikes, maar met de (onlangs door ons geteste) Sport Chief en vooral de FTR-modellen zit er ook aardig wat sportiviteit in het gamma.

Indian FTR Sport
Op de weg worden sportieve genen gemixt met een meer dan aanvaardbaar comfort.


Sportief

De Indian FTR Sport bestaat in verschillende versies, die voor 2023 trouwens een modelupdate kregen. Van een standaardmachine tot een Rally-uitvoering, en van een compleet uitgedoste ‘R Carbon’ tot een nieuwe ‘Sport’-versie. Al neem je die Sport best niet te letterlijk, want het gaat vooral om uiterlijke opsmuk aan de hand van een vliegenschermpje, een bodemkuip, een seatcover voor de duozit en een prachtige kleurencombinatie van wit met rode wielen. Maar toch … hij is sportiever dan je denkt.


Vlot en licht

Hoewel je op een sportieve trip geneigd bent om steeds hoge toeren op te zoeken om de laatste pk’s uit je motor te halen, kan je met de Indian FTR Sport een bocht gerust aanvallen in een versnelling hoger dan zou ‘moeten’. Hij voelt zo koppelrijk aan en klimt zo graag in de toeren dat je qua schakelen weinig mis kan doen. Bovendien schakelt de bak heel makkelijk en licht.

Indian FTR Sport
Een 1203 cc zware Amerikaan met sportieve genen, dat zie je niet elke dag.


Scherp

Sturen is de Indian FTR Sport z’n ding. Hij laat zich gewillig in de bocht leggen en blijft dan mooi de gekozen lijn volgen. Ga je vervolgens toch iets te vroeg op het gas, dan grijpt de tractiecontrole subtiel in om je op je fout te wijzen. Ook waren we verbaasd over het remmen als hij eenmaal op hellingshoek ligt. Dat doet de Indian namelijk met verve. Een echte bochtenpikker!


Conclusie

De nieuwe FTR Sport ziet er niet alleen geweldig uit, al helemaal in het wit met rood, maar hij kan ook prima zijn mannetje staan op het circuit. Wij reden ermee op het snelle Zandvoort en waren verbaasd over de nimmer aflatende acceleratie, de onuitputtelijke remmen en de verbazende stabiliteit.

Op een circuit hou je zelfs heel wat sportiever ogende motoren achter je!


Onder het zadel

  • Motor: vloeistofgekoelde V-twin 1203 cc
  • Vermogen: 123 pk
  • Koppel: 118 Nm
  • Topsnelheid: +/- 190 km/u
  • Rijklaar gewicht: 237 kg
  • Zadelhoogte: 780 mm
  • Verbruik: 6,8 l/100 km
  • Prijs: 17.390 euro
  • Meer info op indianmotorcyclebenelux en op www.motorprijzen.be


Op onze website vind je alle door Touring geteste motorfietsen.


Touring depanneert ook je motor

Een probleem met je motor? Dankzij de pechverhelping van Touring komen onze wegenwachters je dag en nacht te hulp, overal in België en zelfs voor je voordeur!

Ga je met de motor op reis? Bekijk dan onze pechverhelpingsformules in het buitenland.