Image
Paasvakantie: 10 ideeën voor dagtrips in eigen land
De paasvakantie komt eraan: 10 ideeën voor een gezellig dagje uit in eigen land.

De Belg onderneemt elk jaar meer dan 200 miljoen dagtrips in eigen land. Belangrijkste activiteiten: winkelen, wandelen, fietsen en een dagje gieren in een attractiepark. Gevolgd door: cultuur opsnuiven, bezienswaardigheden bezoeken en evenementen bijwonen. Nog steeds geen inspiratie? Hieronder 10 suggesties, goed voor meer dan 30 bestemmingen.

1. Het pretparkenseizoen is geopend

Op 1 april zijn alle pretparken weer open voor het grote publiek. Opgelet evenwel, het loopt nu al storm voor tickets en bij Plopsaland De Panne is alles al uitverkocht voor 1 april. Maak jezelf helemaal gek en check de webpagina’s van Plopsa,  BobbejaanlandWalibi en Bellewaerde.

2. Mini-Europe en Atomium

Een dagje op de Heizel in Brussel levert jou deze perfecte combo op: een bezoek aan Mini-Europe en het Atomium. Touring-leden kunnen voor beide attracties kortingen verzilveren tot 33 procent. Check de aanbiedingen voor Mini-Europa en de ‘Sabena Expo’ in het Atomium.

3. De Ronde Van Vlaanderen

De Ronde Van Vlaanderen is dé hoogmis van het Belgische wielerjaar. Heeft plaats op 2 april met start in Antwerpen en aankomst in Oudenaarde. Waar zijn de beste kijkplekjes, zijn er nog VIP-arrangementen, welke activiteiten en feestjes spelen zich af in de buurt van het parcours? Westtoer brengt raad.

4. Paasfestival in Bokrijk

Het nieuwe seizoen van Bokrijk begint op 1 april met het ‘Paasfestival’ een programma waarin de paasgebruiken van vroeger worden belicht. 

5. Street art op wereldniveau in Oostende

Uitwaaien op het strand en kunst kijken tijdens The Chrystal Ship, een uniek artistiek parcours met onder meer gigantische muurschilderingen. Op zaterdag en zondag 8 en 9 april is het openingsweekend maar wie de artiesten aan het werk wil zien, kan tussen 5 en 7 april al afzakken naar de badstad.

6. De Grotten van Han zijn weer in

De Grotten van Han zijn weer helemaal in bij jong en oud. Lang geleden dat je er nog eens geweest bent?

7. Grootste en oudste markt van België

La Batte (enkel op zondag) in hartje Luik is de grootste en oudste markt van België. De kleurrijke markt langs de oevers van Maas is het ideale excuus om Luik met zijn indrukwekkende museum La Boverie en het wereldberoemde treinstation van Calatrava te bezoeken.

8. Dagje dieren kijken

Doet het altijd goed bij gezinnen: een daguitstap naar een dierentuin. De bekendste zijn de Z00 Antwerpen, Pairi Daiza, en Planckendael , maar overweeg ook deze bestemmingen: Boudewijn Seapark nabij Brugge, het wildpark in het Domein Grotten van Han, Forestia in Theux, Le Monde Sauvage in Aywaille en last but not least het Zwin aan onze Belgische Kust.

9. De stadsmusea in Brugge

Een daguitstap naar Brugge is altijd een goed idee. De combinatie van sfeer en bezienswaardigheden in de middeleeuwse stad is uniek. Ook qua musea is het aanbod overweldigend. 

10. Mag het iets meer zijn? Een weekendje weg?

Nieuw is ‘Logeren Plus’, een initiatief van Vlaanderen Vakantieland. Logeren Plus staat voor weekendjes met een leuke extra. Zoals je eigen brood of pizza leren bakken; met vrienden aan ‘beer pairing’ doen of een fotografieworkshop volgen in de Limburgse Kempen.

Tip: Check ook deze 55 beleefbestemmingen in eigen land.

Deel deze inhoud