Image
Vakantietips: 55 beleefbestemmingen in eigen land
Op vakantie in eigen land: 55 inspirerende beleefbestemmingen voor de ganse familie.

Niet iedereen trekt de komende weken naar het verre buitenland en daar valt wat voor te zeggen. Het kan bij ons namelijk ook stevig zomeren en er is in dit kleine landje voor elk type vakantieganger een divers aanbod aan uithuizige activiteiten.

Slow toerisme

Slow toerisme is geen nieuwe trend maar gelukkig wel een blijver. Concreet: de stress ontlopen en stilstaan bij alledaagse dingen. Een bezoek aan een brouwerij bijvoorbeeld want je vindt ons vloeibaar erfgoed in alle uithoeken van het land. Zoek een biermaker bij jou in de buurt of trek naar de plek waar jouw favoriet gerstenat wordt gebrouwen.

Lees hier verder: 20 tips van ’t vat.

Herontdek de fiets

Met de komst van de elektrische fietsen zijn de conventies van het klassieke fietstoerisme danig veranderd. Er worden langere afstanden afgelegd en wie door omstandigheden wat moeite had om de trappers rond te krijgen, heeft misschien de smaak opnieuw te pakken gekregen. Gelukkig is de infrastructuur op veel plaatsen meegegroeid.

Lees hier verder: 20 gezinsvriendelijke fietsroutes. 

De natuur

Natuurliefhebbers weten het al langer maar België heeft wel degelijk troeven op dit vlak. Aan de kust is het Zwin opnieuw open maar ook op vele andere plaatsen is het volop genieten van onze eigen fauna en flora.

Lees hier verder: 15X natuur in eigen land.

Deel deze inhoud