Image
Antwerpen
In augustus krijgen we normaal gezien een gratis kaart voor 10 treinritten. Een goede reden om Antwerpen te bezoeken, te beginnen met het prachtige station.


Negen Touringleden laten in het kader van onze ‘Ronde van België’ hun licht schijnen op de stad waar ze leven en/of werken. We polsen naar hun favoriete adresjes en plekjes en dat levert het volgende verrassende lijstje op. Welkom in de stad aan de stroom, welkom in ’t Stad Antwerpen.


1. Genieten bij sterrenbakker Toon de Klerck

Antwerpen-Toon de Clerck


Toon De Klerck werkte een indrukwekkend parcours af voor hij zijn eigen zaak opende op het Eilandje in Antwerpen. Na zijn vak te hebben verfijnd in top- en sterrenrestaurants in Frankrijk en eigen land, werd hij chef patissier in driesterrenzaak ‘Hof van Cleve’. Vandaag levert hij zijn kwaliteitsproducten aan iedereen. Smakelijk!


2. Sushikunst bij Ko’Uzi

Antwerpen-Kouzi


Antwerpen heeft tientallen sushizaken maar de mooiste en meest originele sushi eet je in Ko’uzi op de Leopoldplaats. De Japanse eigenares viel op gerenommeerde events al meermaals in de prijzen voor haar originele benadering van de Japanse sushicultuur.


3. Er is leven in de brouwerij van ‘t Pakhuis

Antwerps Blond, Antwerps Bruin en Den Bangelijke, dat zijn de drie bieren van huisbrouwerij ’t Pakhuis aan de Vlaamse Kaai. Elke dag open voor degustaties en rondleidingen, maar je kunt er ook plaatsnemen achter een dampend bord heerlijke Belgische kost. Opgelet evenwel, de deuren zijn voorlopig nog dicht tot eind augustus maar het brouwen gaat gewoon door.


4. De grote overtocht met de Red Star Line

Dit museum vertelt het verhaal van de twee miljoen landverhuizers die hun grote droom wilden realiseren en de grote plas overstaken. De rederij was meer dan 50 jaar actief op het eilandje en dat heeft zo zijn sporen achtergelaten. Een aanrader voor wie houdt van spannende maar tevens straffe verhalen.


5. Mayer van den Bergh, een uniek museum

Museum Mayer van den Bergh heeft een bijzonder rijk interieur aan meubelen, schilderijen en beeldhouwwerken. In de buurt is het gezellig winkelen en een drankje nuttigen in de Bourlaschouwburg is een hele belevenis.


6. Skaten en BMX’en in Park Spoor Noord

In het 24 hectaren grote Park Spoor Noord ligt het accent op groen, licht, ruimte, ontspanning, cultuur, sport en evenementen. Het park heeft enkele speeltuinen, een spectaculaire bmx en skatebowl, twee uitnodigende waterspeeltuinen en een shelter met tijdelijk zomerterras. Een fantastische ‘place to be’ bij goed weer.


7. Doordacht concept: Copper

Antwerpen-Copper


Copper is een rustig en prachtig ingericht adresje voor ontbijt, brunch, lunch en/of een heerlijke koffie. De kaart is eerder beperkt en net als de inrichting een tikkeltje apart, maar het geheel is zeer geslaagd.


8. Afternoon tea in Salon de thé Claude

Salon de thé Claude is een authentiek theesalon in hartje Antwerpen, op een historische plek tegenover de Carolus Borromeuskerk. Een heerlijk ontbijtadres met alle soorten gebak en macarons op de kaart maar je kunt er ook aan de cava en champagne nippen. Dit theesalon is tevens een aanrader voor wie van een verzorgde afternoon tea houdt.


9. De miniatuurautootjes van Verschooten

Een niet te missen winkel voor mensen die houden van miniatuurauto’s en andere leuke dingen uit de modelbouw- en miniatuurwereld. Dit is nog een van de laatste totaalwinkels in dit specifieke genre: auto’s, treinen, vliegtuigen, militaire miniaturen (wargames) enz. Populair bij hobbyisten sinds 1960.


Zin in nog meer tips?

Klik door naar De Ronde van België en ga grasduinen in de honderden andere tips die we voor jou per provincie hebben klaargezet.


Als je zelf een route wil gaan plannen, surf dan naar onze workshop RouteYou. In maximaal 4 stappen stel je je eigen wandel-, fiets-, motor- of autoroute samen.


Ga goed voorbereid maar ook gerust op weg en check onze pechverhelpingsformules. Met Touring Move On België helpen we jou overal in België uit de nood, of je nu met de motor, fiets of auto op weg bent!

Deel deze inhoud