Image
Bergen
Bergen, hoofdstad van de provincie Henegouwen, bulkt van het erfgoed. Check deze 7 tips.


Bergen was ooit de Europese cultuurhoofdstad en om die reden nemen we de stad op in onze ‘Ronde van België’. Welkom in de hoofdstad van Henegouwen, een stad met een indrukwekkend aanbod (Unesco) erfgoed.


1. Het Van Gogh-huis in Cuesmes

Cuesmes-Maison Van Gogh -  Bergen


Het Maison du Marais, waar Van Gogh van augustus 1879 tot oktober 1880 verbleef, was een vervallen ruïne die gered en gerestaureerd werd door de stad Bergen. Enkel op reservatie te bezoeken.


2. Het Congrescentrum

Het congrescentrum van Daniel Libeskind in Bergen


Dit bijzondere gebouw is van de hand van de eigentijdse en internationaal gerenommeerde architect Daniel Libeskind. Het congrescentrum voorziet in een directe verbinding met het nieuwe treinstation dat ontworpen werd door Santiago Calatrava.


3. De Alhambar

Een legendarische club vlakbij de Grote markt die tot grote teleurstelling van nostalgici lang leeg heeft gestaan, maar in 2014 gerenoveerd en heropend werd door de stichting Mons 2015 als zaal voor hippe elektronische muziek.


4. De Grand-Place

De Grand-Place in BergenAls een van de mooiste marktpleinen in België is dit zowat het visitekaartje van de stad. De Grand-Place werd een aantal jaren geleden gerenoveerd met behoud van haar eeuwenoude aanzicht. Elk jaar wordt hier tijdens de Doudou-feesten het gevecht van Sint-Joris met de draak nagespeeld voor tienduizenden toeschouwers. Dit jaar geschrapt nav COVID-19.


5. Het gemeentelijk park van Jemappes

Een oase van groen midden in het centrum van Jemappes. De tuin voor de inwoners van Jemappes en hun kinderen. Een magnifieke rozentuin met een nieuwe gerenoveerde evenementenzaal.


6. Theater Le Manège

Een eigentijds toneelhuis dat naadloos aansluit op een oude militaire manege. Er worden op een laagdrempelige manier internationaal gerenommeerde moderne voorstellingen geprogrammeerd.


7. De tuin van het Belfort

En het Belfort zelf. Een van de vier door Unesco als werelderfgoed erkende gebouwen van Bergen. De tuin, die voor het publiek toegankelijk toegankelijk is, biedt een mooi panorama over de stad.


Zin in nog meer tips?

Klik door naar De Ronde van België en ga grasduinen in de honderden andere tips die we voor jou per provincie hebben klaargezet.


Als je zelf een route wil gaan plannen, surf dan naar onze workshop RouteYou. In maximaal 4 stappen stel je je eigen wandel-, fiets-, motor- of autoroute samen.


Ga goed voorbereid maar ook gerust op weg en check onze pechverhelpingsformules. Met Touring Move On België helpen we jou overal in België uit de nood, of je nu met de motor, fiets of auto op weg bent!

Deel deze inhoud