Image
Mechelen
Mechelen en omgeving zijn de perfecte bestemming met kinderen. Linde en Eva verzamelen voor ons deze 6 plezante tips.Linde (10) en Eva (12) zijn op deze halte tijdens onze Ronde van België onze reporters van dienst. Streng maar rechtvaardig en ook leergierig en enthousiast trekken ze door Mechelen. Kortom, de tips en bevindingen hieronder komen niet van onszelf maar van specialisten ter zake.


1. Slapen in een kerk

Mechelen - Slapen in een kerk


Het is een bevreemdend gegeven tot we de lobby betreden en Linde opmerkt dat het binnenin écht niet (meer) op een kerk lijkt. Alhoewel, iets later poseert ze voor een van de glasramen op de kamer terwijl de sociale media verwonderd meekijken. Idem dito de ochtend nadien tijdens het uitgebreide ontbijt. Stond daar het altaar? Zeker weten. Wat een coole plek is dit! Meer info: Martin’s Patershof.


2. Technopolis

Technopolis aan de rand van Mechelen doet het altijd goed bij leergierige kinderen, zo ook deze keer. Eva noteert dat nogal wat experimenten en attracties buiten gebruik zijn maar dat kon de pret absoluut niet drukken. Hoogtepunt van de dag: in witte overjas experimenten uitvoeren in het lab.


3. De Romboutstoren

De helft van het gezelschap kampt met hoogtevrees dus sturen we mama en Linde naar de top. 538 treden alsjeblief. Veel puffende mensen onderweg, grinnikt Linde achteraf. En dat glazen platform? Niet echt spannend want door melkglas kun je bitter weinig zien. Het panorama over Mechelen daarentegen is spectaculair. En het beiaardconcert vanop de eerste rij was een oorverdovend succes!


4. De Holocaust

Mechelen_Kaserne Dossin
© Stijn Bollaert


Tijdens WOII vertrokken vanuit Kazerne Dossin 25.484 Joden en 352 zigeuners richting Auschwitz. Slechts 5% keerde levend terug. De meisjes worden muisstil bij het aanhoren van het aangrijpende verhaal van Simon, een jongen van hun leeftijd. Simon Gronowski, 86 intussen, ontsnapte aan de gruwel en keert af en toe terug naar de kazerne om er zijn verhaal te doen. Het kinderparcours is op zijn wedervaren gebaseerd; vraag ernaar als je je kinderen wil sparen van te expliciete beelden.


5. Speelgoedmuseum

Nostalgie voor de ouders en leerzaam voor de jongere kinderen die willen weten hoe het is om zonder internet en smartphones te ‘spelen’. Voor tieners is het museum net iets te monotoon, luidt het verdict. Intussen is het wachten op concreet nieuws over de geplande verhuis naar een moderner en geschikter pand.


6. Planckendael

Mechelen-Planckendael
© Jonas Verhulst


Planckendael is altijd een goed idee. Planckendael is geen klassieke dierentuin maar veeleer een dierenpark (42 ha) waar de dieren veel bewegingsvrijheid hebben. Ook de kinderen krijgen de ruimte, onder meer op het hindernissenparcours in de bomen.


Zin in nog meer tips?

Klik door naar De Ronde van België en ga grasduinen in de honderden andere tips die we voor jou per provincie hebben klaargezet.


Als je zelf een route wil gaan plannen, check dan onze workshop RouteYou. In maximaal 4 stappen stel je je eigen wandel-, fiets-, motor- of autoroute samen.


Ga goed voorbereid maar ook gerust op weg en check onze pechverhelpingsformules. Met Touring Move On België helpen we jou overal in België uit de nood, of je nu met de motor, fiets of auto op weg bent!