Image
Test van de 2024 CVO Road Glide. Harley-Davidsons luxe-tourer is klaar voor de volgende decennia.
Harley-Davidson


In het Harley-Davidson gamma zijn de CVO-modellen het neusje van de zalm. En de Road Glide staat op zijn beurt aan de top van die modellenreeks. Voor het eerst in drie decennia kreeg de opper-Harley een totale make-over.

Harley-Davidson


Herkenbaar als Harley-Davidson

Harley-Davidson is hét merk bij uitstek waar vaste kenmerken en herkenbaarheid een grote rol spelen. En dus was het een hele uitdaging om de luxe-tourer te vernieuwen en er tegelijkertijd voor te zorgen dat de identiteit van het model niet aangetast werd. Het is de verdienste van het merk uit Milwaukee dat ze daar met glans in geslaagd zijn.


Nieuw blok

De Road Glide wordt aangedreven door een nieuw motorblok. De Milwaukee Eight VTT 121 heeft een cilinderinhoud van maar liefst 1977 cc. Harley puurt 115 pk uit dat blok, maar het is vooral het koppel van 189 Nm dat het karakter bepaalt. Er zijn vijf mappings beschikbaar en in elk daarvan kan je kiezen tussen twee of drie versnellingen. Er is immers constant kracht op overschot.


Prijs

De nieuwe Road Glide en zijn Street Glide neefje krijgen allebei een prijskaartje mee van 46.495 euro. Daarmee zijn het de duurste productiemotoren die je in dit land kan kopen. Maar gek genoeg is dat misschien een verkoopargument op zich.


Intuïtief

Harley-Davidson maakt op de Road Glide gebruik van het Skyline infotainmentsysteem. Via bedieningsknoppen aan het stuur maak je een keuze uit de diverse mappings, stel je de tractiecontrole of het ABS in en kies je muziek of navigatie. Alles is gemakkelijk en intuïtief te bedienen.


Conclusie

Harley-Davidson heeft met de vernieuwing van de Road Glide zijn luxe-tourer helemaal naar de normen van deze tijd gezet en hem zelfs klaargemaakt voor de komende decennia. Ze hebben dat gedaan met behoud van de typische kenmerken en natuurlijk die onvermijdelijke V-twin. De komst van een uitgebreid elektronicapakket, het lagere gewicht, de ledverlichting en de introductie van het nieuwe blok met lagere emissie en hoger vermogen plaatsen de nieuwe Road Glide ver boven zijn voorgangers. Noem dit gerust een Harley-Davidson 2.0.

Harley-Davidson


Onder het zadel

  • Motor: lucht- en vloeistofgekoelde V-twin
  • Vermogen: 115 pk
  • Koppel: 189 Nm
  • Topsnelheid: +/- 190 km/u
  • Drooggewicht: 393 kg
  • Zadelhoogte: 720 mm
  • Meer info over de 2023 CVO-modellen vind je op de website van Harley-Davidson en op Motorprijzen.be

Op onze website vind je alle door Touring geteste motorfietsen.


Touring depanneert ook je motor

Een probleem met je motor? Dankzij de pechverhelping van Touring komen onze wegenwachters je dag en nacht te hulp, overal in België en zelfs voor je voordeur!

Ga je met de motor op reis? Bekijk dan onze pechverhelpingsformules in het buitenland.

Je kind leren autorijden

Het is zover: je kind slaat zijn vleugels uit ... en leert autorijden. Heb je besloten om zijn of haar begeleider te zijn? Informeer je dan grondig over het leerproces vóór je hieraan begint.

Rijbewijs: welke opleidingen volgen?

Sinds de zesde staatshervorming behoort de rijopleiding tot de bevoegdheden van de Gewesten. Met als gevolg dat de manier waarop je je rijbewijs haalt enigszins anders is in de drie Gewesten. We zetten even alles op een rijtje, Gewest per Gewest …