Image
thor park

Thor Park valt niet in een paar woorden samen te vatten, maar zal iedereen bekoren die begaan is met energie, innovatie en natuur. Dit zijn de hoogtepunten die je op de voormalige mijnsite van Waterschei mag verwachten.

Thor Park is een technologiepark in volle ontwikkeling, maar is tegelijkertijd een unieke toeristische hotspot. In het park van ruim 93 hectare is Thor Central het kloppende hart. Het indrukwekkende industriële complex is een tastbare herinnering aan het mijnverleden op deze plek. Het gebouw werd erkend als erfgoed en biedt naast een zakelijke invulling een heuse Food Plaza die open is voor het publiek.

Wie een bijkomend excuus zoekt om Thor Central te bezoeken, kan aansluiten bij de Energytour. De organisatoren beloven geen saaie rondleiding, maar een verrassende expeditie vol weetjes en anekdotes uit het rijke mijnverleden.

Wie graag wandelt, kan zich via 12 steenstapels een weg banen naar een ander hoogtepunt – letterlijk dan – van het domein: de top van de terril, 165 meter hoog. Onderweg krijg je wellicht zin om zelf een ‘steenmannetje’ te bouwen en dat is geheel de bedoeling. Draag dus je steentje bij voor je bovenop de terril geniet van de omgeving. Tip: neem een gids in de arm, want een woordje uitleg onderweg maakt de beleving nog een pak interessanter.

Wie toch liever op eigen houtje het terrein ontdekt, kan zich volledig laten gaan in de omliggende park- en natuuromgeving. Je kunt kiezen uit 11 uitgestippelde wandelroutes, variërend van 2 tot 16 km. De wandelkaart is verkrijgbaar bij het bezoekersonthaal van C-mine, maar je kan ze ook vooraf online bestellen (2,50 euro).

Deel deze inhoud