Image
Zelfrijdende reiskoffers, de hype van 2017?
Nieuwe hype in de maak: zelfrijdende reiskoffers. De eerste modellen verschijnen in 2017 op de markt.

De Travelmate is een koffer van de nieuwe generatie want hij wurmt zich volledig autonoom door de mensenmassa (op luchthavens, maar ook elders). De fabrikant werkt momenteel aan 3 verschillende formaten en verwacht ze tijdens de zomer van volgend jaar op het grote publiek los te kunnen laten.

De Travelmates staan via bluetooth in nauw contact met de smartphone van de gebruiker waardoor ze in staat zijn complexe taken uit te voeren. Ze rijden zowel verticaal als horizontaal en hanteren daarbij een ‘Follow Me’ systeem dat toelaat dat de gebruiker er niet naar om hoeft te zien.

Zelfrijdend en intelligent

De Travelmate is niet alleen een rijdende koffer met autonomie van ca. 4,15 uur, maar nog veel meer. Er is een led-scherm dat je kan personaliseren, het heeft – uiteraard – een elektronisch slot, een ingebouwde luidspreker en er zijn zelfs usb-poorten voorzien.

Optioneel kun je er zelfs een 360°-camera aan koppelen. Uiteraard zul je je koffer dankzij de ingebouwde gps-sensor ook vanop lange afstand kunnen volgen (via een app op je telefoon, je tablet of computer) nadat je hem hebt ingecheckt op de luchthaven.

Travelmate Robotics is een start-up, maar maakt zich sterk dat het de zelfrijdende koffers vanaf volgende zomer zal kunnen leveren. Er is keuze uit een waaier van kleuren en de fabrikant claimt werkende modellen te hebben en dat bewijzen ze in een filmpje op de homepage van de fabrikant.

Meer weten over de afmetingen, de prijzen (vanaf 399 dollar voor het kleinste model) en waar je er nu al een kunt bestellen, surf dan naar de website van Travelmate Robotics.

Een ritje op je koffer

Travelmate Robotics is overigens niet de enige fabrikant die dergelijke koffers ontwikkelt. Eerder dit jaar werd de Modobag geïntroduceerd, een vergelijkbaar alternatief waar je bovendien op kunt zitten.

De Modobag rijdt niet autonoom, maar moet gestuurd worden. Daar zijn zowel voor- als nadelen aan verbonden, maar mogelijke pretbederver is wellicht de prijs: 1095 dollar voor het instapmodel, exclusief de ‘tracking app’. Hoe de Modobag eruit ziet en hoe hij bestuurd wordt, zie je in dit filmpje.

De Modobag zal volgens de makers begin volgend jaar op de markt verschijnen, maar hou er rekening mee dat weinig fundraisingprojecten hun deadlines respecteren.

Deel deze inhoud