Image
tijd uur winter zomer

Op zaterdag 24 maart om 2 uur schakelen we over op de zomertijd. Dat betekent weliswaar één uur minder slaap, maar toch zul je zien dat die omschakeling heel wat voordelen biedt!

1. Je profiteert van het licht

Een pluspunt voor de veiligheid als je ‘s avonds terugkomt van je werk: gedaan met rijden in het halfdonker, je kunt eindelijk weer genieten van het extra licht. Dat is veiliger, want je zichtbaarheid is beter. En bovendien ook een heel stuk aangenamer, niet? Eenmaal thuis kun je op de koop toe de zonsondergang bewonderen.

2. Je voelt je beter in je vel

Het is algemeen bekend: zonlicht heeft een positief effect op ons humeur. Profiteer ervan om met volle teugen te genieten van je traject: een beetje sfeermuziek, deugddoende zonnestralen … : wat moet een mens nog meer hebben om compleet relax te zijn?

3. Je kunt je weer lichter kleden

Eindelijk kun je weer met een licht gevoel achter het stuur kruipen. Gedaan met tien lagen te dragen die je hinderen in je bewegingen, of al klappertandend je eerste kilometers te moeten afleggen. Fietsers en motards van hun kant kunnen binnenkort hun zware beschermingspakken en andere regenkleding weer een tijd in de kast hangen. Dat geldt trouwens ook voor de beenbeschermers op de scooter … 

4. Je kunt je weer voltanken met … vitamine D 

De terugkeer van de zon is een echte vitamine D-kuur. Ons lichaam heeft immers zon nodig om die vitamine aan te maken, die onmisbaar is voor ons metabolisme. Geen wonder dus dat ’s winters het gebrek aan zon bij velen een vitamine D-tekort veroorzaakt. Profiteer ervan om je tweewieler van stal te halen en een lenteonderhoud te geven, alvorens een flinke tocht te maken en je ondertussen vol te tanken met vitamine D!

5. Je kunt er weer opuit trekken

De dagen worden langer: profiteer ervan om heerlijke uitstappen te maken. Of het nu met de auto, de motor of de fiets is: je vindt in ons magazine tal van leuke tochtjes die je absoluut eens moet uitproberen.

6. Koop de nodige accessoires voor op de fiets

Je hebt nog geen kans gezien om het fietsrek uit te proberen dat je vorig jaar hebt gekocht? De perfecte gelegenheid om het te gebruiken en weer te beseffen waarom je het per se wou aanschaffen! En waarom eens geen aanhangwagentje proberen voor de kinderen, of een mooie tenen boodschappenmand kopen?

Wie uursverandering zegt, zegt seizoenwissel. De mooie dagen zijn weer van de partij, en dat betekent: leuke uitstappen maken, alleen, met vrienden of familie. Je  trekt erop uit met de fiets, de motor of de auto? Ontdek dan Move On, kwestie van ontspannen te vertrekken.

Deel deze inhoud