Image
Openbaar vervoer

Op zoek naar een alternatieve oplossing voor de auto? Ter gelegenheid van de Week van de Mobiliteit onderzocht Touring wat de verschillende opties zijn. Focus op het openbaar vervoer.

Bespaar

Het is alom bekend dat de auto als transportmiddel steeds duurder wordt. Naast de aankoop van je auto moet je ook het hoofd bieden aan bijkomende kosten zoals autoverzekering, rijtaks, brandstof … Als je met het openbaar vervoer reist, bespaar je een hoop kosten! En het merendeel van de werkgevers vergoedt een deel van je abonnement.


Sneller verplaatsen

Beweren dat het openbaar vervoer langzamer is dan de auto is een misvatting! In grote steden met veel files verplaats je je vaak sneller met de tram of de bus, zeker wanneer deze in hun eigen bedding rijden. En natuurlijk kan je ook gebruik maken van metro of trein die zich van  files op de weg niets hoeven aan te trekken …


Ontspan je …

Niet moeten rijden heeft zijn voordelen. Je kunt een boek lezen, een power nap doen of gezellig chatten en tekstberichtjes uitwisselen. Je hebt minder stress als je je niet moet concentreren op de weg. En bij aankomst ben je uitgerust of alleszins meer ontspannen.


Combineer om sneller te gaan!

Maakt jouw metrolijn een grote omweg alvorens jouw bestemming te bereiken en verlies je daardoor teveel tijd? Soms is het handig om enkele metrostations eerder af te stappen om de bus, tram of zelfs de trein te nemen! Apps zoals Google Maps of de NMBS geven je de snelste routebeschrijvingen met het openbaar vervoer. En wist je ook dat de NMBS-app alle diensten van het Belgische openbaar vervoer combineert?


Ga voor multimodaal

Ga je met de trein naar het werk maar is het station te ver gelegen van je werk of je woonst? Neem je fiets mee op de trein! Beschik je over een plooifiets, dan hoef je geen extra kosten te betalen. Voor een traditionele fiets daarentegen heb je een bijzonder treinticket nodig dat weinig verschilt in prijs. Als je geen fiets hebt, dan kan je er altijd een ter plaatse huren.
Ter gelegenheid van de Week van de Mobiliteit besteedt Touring aandacht aan de verschillende mogelijke alternatieven voor de personenauto. Is het openbaar vervoer niet echt iets voor jou? Probeer dan eens carpooling.