Image
Wintersportvakantie - ski

De krokusvakantie lonkt en vele wintersporters zijn er helemaal klaar voor. Of niet? Voor je vertrekt, neem je best het volgende nog even door.

België maakt zich massaal klaar om tijdens de krokusvakantie naar de sneeuw te trekken.  Het is daarbij cruciaal dat je tijdig aan alles hebt gedacht voor je effectief vertrekt met je eigen auto, de autocar, de trein of het vliegtuig.

1. Bagage en outfit

Heb je zelf een volledige wintersportuitrusting? Verifieer dan of je materiaal klaar is voor gebruik. Een passage bij je sportwinkel plan je best niet te laat als je nog een laagje wax wil laten aanbrengen. En pas je skikleding toch nog maar eens, je weet maar nooit. Iets nieuws nodig? Dit is de ideale periode om voordelig te gaan shoppen.

Wie voor het eerst gaat skiën, heeft wellicht wat meer moeite om de juiste spullen in te pakken. Deze checklist brengt daarbij soelaas: de perfecte wintersportoutfit, 9 do’s en don’ts.

2. Is je auto winterklaar?

Wie zelf rijdt, moet er rekening mee houden dat je onderweg met minder gunstige weersomstandigheden te maken kunt krijgen. Denk er ook aan dat je voor sommige landen een vignet nodig hebt en dat ook winterbanden en sneeuwkettingen geen overbodige luxe zijn en hier en daar zelfs verplicht. De regels zijn helaas niet uniform; check dit overzicht van Europese bestemmingen. Wie anders wil reizen, kan de trein, het vliegtuig of de busoverwegen.

3. Goed verzekerd op de latten

Wintervakanties houden meer risico’s in dan zomervakanties dus dek je goed in want een ongelukje is snel gebeurd. Met alle ongemakken van dien. Een goede reisbijstand, zoals onze voordelige Snow Card, biedt jou de garantie dat je voor alle mogelijke situaties en ongemakken bent gedekt. Geen sneeuw? Jouw trip wordt kosteloos geannuleerd. Medische kosten ter plaatse? Onbeperkt terugbetaald. Verzorging nodig na terugkeer? Check. En uiteraard betalen we alle kosten terug als je moet gerepatrieerd worden of vroegtijdig moet terugkeren.

4. Don’t worry, be appy…

Als het nu al kriebelt om te gaan skiën of snowboarden, dan gooien wij nog wat olie op het vuur met deze 5 wintersportapps. Voor gebruik op en naast de piste en voor het eerst ‘gratis’ omdat er geen roamingkosten meer gelden binnen de EU. Maar opgelet: Zwitserland ligt niét in de EU – roaming uitzetten dus of diep in de buidel tasten. Veel sneeuwplezier!

Deel deze inhoud