BNP Paribas Fortis gaat partnership aan met Touring

Image
touring bnp

BNP Paribas Fortis heeft de ambitie om zijn rol als bankverzekeraar verder te versterken. De bestaande samenwerking met AG is hierbij een grote troef. Vanaf 28 oktober 2020 zal BNP Paribas Fortis ook de bijstandsproducten van Touring verdelen.  

Door een nieuw partnership met Touring, dé partner op het vlak van mobiliteit en bijstand, vervolledigt BNP Paribas Fortis zijn aanbod met bijstandsproducten. Klanten kunnen die online afsluiten en het contract kan onmiddellijk van start gaan.

Basiswaarborgen en opties

Het aanbod omvat zowel de jaarlijkse als de tijdelijke (reis)bijstandsformules, met tal van opties en troeven. Zo worden medische kosten in het buitenland zonder vergoedingslimiet en zonder vrijstelling vergoed. De klant kan deze prima basiswaarborgen op maat aanvullen met verschillende opties zoals een annulatieverzekering of pechverhelping voor de wagen, zowel in Europa als in België.

Max Jadot, CEO van BNP Paribas Fortis: “Ik ben verheugd over dit partnership rond (reis)bijstand van onze bank met Touring, een partner met meer dan 60 jaar ervaring. Wij verruimen zo ons aanbod met de innovatieve oplossingen van Touring om het leven van onze 3,5 miljoen klanten te vergemakkelijken.”

Bruno de Thibault, CEO van Touring, vult aan : “Onze koppositie als Belgische bijstandverlener wordt nog versterkt dankzij de samenwerking met BNP Paribas Fortis. Dat geeft ons de kans om onze uitstekende en gedifferentieerde dienstverlening aan een nog groter publiek aan te bieden. Al vele jaren gaan mensen met een gerust gemoed naar het buitenland omdat ze op een efficiënte manier beschermd worden door onze diensten.”

Partner in moeilijke tijden

Het lijkt in deze tijden moeilijk om te spreken over al dan niet essentiële reizen en vakantie. Toch is het van belang om te investeren in de toekomst, want mensen zullen sowieso terug naar het buitenland trekken, eens de coronastorm gaat liggen. Maar ook voor diegenen die tijdens de covid-pandemie beslissen om te reizen, biedt Touring blijvende bescherming  en dit voor alle gebieden waarvoor er geen formeel reisverbod geldt.


Perscontacten:

Hilde Junius, spokesperson BNP Paribas Fortis
+32 (0)478 88 29 60
hilde.junius@bnpparibasfortis.com

Danny Smagghe, spokesperson Touring
+32 (0)476 54 21 42
danny.smagghe@touring.be

BNP Paribas Fortis (www.bnpparibasfortis.com) biedt in België een totaalpakket van financiële diensten aan particulieren, zelfstandigen, beoefenaars van vrije beroepen, ondernemingen en publieke instellingen. Op het gebied van verzekeringen werkt BNP Paribas Fortis nauw samen, als verbonden agent, met AG Insurance, leader op de Belgische markt. De bank verstrekt internationaal ook maatoplossingen aan vermogende particulieren, grote ondernemingen en publieke en financiële organisaties. Daarbij maakt zij gebruik van de knowhow en het wereldwijde netwerk van BNP Paribas.

BNP Paribas (www.bnpparibas.com) is een vooraanstaande bank in Europa met een internationale uitstraling. Ze is aanwezig in 71 landen en heeft ruim 199.000 medewerkers, waarvan ongeveer 151.000 in Europa. De groep bekleedt sleutelposities in haar drie kernactiviteiten: Domestic Markets en International Financial Services (waarvan de retailbankingnetwerken en de financiële diensten ondergebracht zijn bij Retail Banking & Services) en Corporate & Institutional Banking, dat zich richt op bedrijfsklanten en institutionele klanten. De groep begeleidt al haar klanten (particulieren, verenigingen, ondernemers, kmo’s, grote bedrijven en institutionele klanten) bij de realisatie van hun projecten door hun financierings-, beleggings-, spaar- en verzekeringsdiensten te bieden. De groep heeft vier thuismarkten in Europa (België, Frankrijk, Italië en Luxemburg) en BNP Paribas Personal Finance is de Europese nummer één in kredieten aan particulieren. BNP Paribas ontplooit zijn geïntegreerde model voor Retail Banking in het Middellandse Zeegebied, in Turkije en in Oost-Europa, en heeft een omvangrijk netwerk in het westen van de Verenigde Staten. In Corporate & Institutional Banking en International Financial Services is BNP Paribas toonaangevend in Europa, sterk vertegenwoordigd in Noord- en Zuid-Amerika, en profiteert het van solide en snelgroeiende activiteiten in Azië-Pacific.

Touring Opgericht in 1895 door een groep wielertoeristen en uitgegroeid tot de belangrijkste mobiliteitsorganisatie in België. Touring verdedigt de absolute vrijheid van verplaatsen voor elk individu op de manier en met de middelen van zijn of haar keuze. Touring is deel van de Internationale Automobielfederatie FIA, de grootste mobiliteitsorganisatie ter wereld. De FIA is een officiële raadgever van de Europese Commissie en vertegenwoordigt in Europa alleen al 36 miljoen leden. Touring maakt rechtstreeks gebruik van de expertise en informatie van de FIA voor het lanceren van zeer gefundeerde voorstellen en het innemen van standpunten.

Bijstand

Als eerste hulpverleningsorganisatie in België op het gebied van pechverhelping (1948) en reisbijstand (1958) in binnen- en buitenland, behoort Touring tot de meest ervaren spelers op de Belgische markt. In de loop der jaren heeft Touring haar marktpositie verstevigd en is zij geëvolueerd van de grootste automobilistenvereniging tot de belangrijkste mobiliteitsorganisatie van het land. Touring telt vandaag meer dan 2.800.000 weggebruikers en 450.000 gezinnen met een reisbijstand  die de klok rond, 7 dagen op 7, kunnen rekenen op de medische, technische en personenbijstand, alsook op gespecialiseerd advies in ruime mobiliteitskwesties. De reisbijstand centrale van Touring telt permanent 40 medewerkers, tijdens de hoogseizoenen is dat het dubbele. De Alarmcentrale Buitenland van Touring ontvangt jaarlijks gemiddeld 145.000 oproepen van Belgen in nood in het buitenland en voert gemiddeld 35.000 medische en technische interventies uit. 

De Alarmcentrale Binnenland verwerkt met 105 medewerkers/operatoren elk jaar meer dan 680.000 oproepen van automobilisten, motorrijders en fietsers met pech. In België heeft Touring ongeveer 200 voertuigen op de baan voor de wegenwacht en de pechverhelping.