Mobiliteitsorganisatie Touring neemt haar intrek in een duurzame en slimme werkomgeving.

Het Quatuor-gebouw in de Brusselse Noordwijk is vanaf vandaag haar nieuwe thuis.

Brussel, 15 februari 2022. Vandaag neemt mobiliteitsorganisatie Touring haar nieuwe hoofdkantoor in gebruik. Na meer dan een eeuw in de Wetstraat, kiest Touring voor het Quatuor-complex, een milieuvriendelijke en state-of-the-art werkomgeving die de Noordwijk en de historische stadskern van de hoofdstad met elkaar verbindt. Deze verhuizing past volledig in de ambities en de waarden van de organisatie: die van een moderne, brede mobiliteitsvereniging die de weg leidt naar een slimme, duurzame en haalbare mobiliteit voor iedereen.

Image
quatour

 

Slim en duurzaam

Het architectonisch bijzonder markante en geslaagde Quatuor-complex, dat de hoek vormt van de kleine stadsring met de Koning Albert II-laan, is een landmark van de stadvernieuwing. Touring is de eerste organisatie die haar intrekt neemt in ‘The Cloud’, een van de vier torens van het complex. Ons enthousiasme voor dit knappe gebouw vindt zijn oorsprong in de eigenheid ervan: met een mix van groene en energiezuinige ruimtes is het de ideale plek om onze ambities en toekomst vorm te geven.

Het Quatuor-complex vormt een referentieproject op het vlak van duurzaam bouwen in de 21e eeuw. Het beantwoordt aan de normen van een passiefgebouw en maakt het mogelijk om de uitstoot van CO2 opmerkelijk te verminderen. Dat leverde een ‘Excellent’ certificering op volgens BREEAM en beloont de bijzondere energie-efficiëntie en de duurzaamheid van het gebouw, vanaf de bouwfase tot het dagelijkse gebruik. Dit met specifieke aandacht voor de levenskwaliteit die het complex biedt aan zijn gebruikers, onder andere via een doorgedreven digitalisering van de diensten en faciliteiten.

Symbool van een brede visie op mobiliteit

Als leidende speler in het mobiliteitsdebat, is de ambitie van Touring duidelijk: wij faciliteren de weg naar slimme en duurzame en makkelijke mobiliteitsoplossingen voor iedereen. Touring engageert zich om ook zelf bijzondere aandacht te besteden aan het leefmilieu, het welzijn van onze medewerkers en die van de maatschappij.

Het gebouw en de omgeving laten toe volop de kaart van multimodale bereikbaarheid uit te spelen. Bus, tram en metro stoppen voor de deur; het treinstation ligt op 8 minuten wandelen; er is veilige stalling voor 300 fietsen en 1 op de 3 parkeerplekken voor auto’s biedt laadmogelijkheid.

Al in de Wetstraat gebruikten heel wat van onze medewerkers de fiets of het openbaar vervoer om naar kantoor te komen, en in onze nieuwe hoofdzetel bieden we nog veel meer medewerkers en bezoekers een breed pallet aan mobiliteitsoplossingen.

Nog voor de zomer opent Touring in het gebouw  bovendien een eigen mobiliteitsshop. Deze ‘mobility corner’ richt zich zowel op de gebruikers van het complex als op buurtbewoners en werknemers uit de buurt. Wie informatie over onze producten zoekt, advies of begeleiding wenst over de transitie naar elektrisch rijden, of nood heeft aan een elektrische fiets of step, die zal er terecht kunnen.       

Verbonden met de wijk, de stad en het nieuwe werken

De werknemers van Touring genieten vanaf vandaag niet alleen van een goed bereikbare omgeving, maar ook van de diversiteit van het complex: er zijn winkels, een sportzaal en eetgelegenheden. De buitenvoorzieningen dragen eveneens bij aan de milieukwaliteit en de verbinding met de omgeving. De vier torens delen een groene binnenplaats. Die is zowel toegankelijk voor gebruikers van het gebouw als voor de bewoners van de wijk en voorbijgangers, en vormt zo een rustgevend eilandje vol groen in hartje Brussel.

De ligging van het gebouw maakt de overgang tussen een kantoorzone en een zone die gericht is op wonen, winkelen en ontspannen. Zo wordt de verbondenheid met de stad benadrukt en wordt ‘The Cloud’ veel meer dan louter een werkplek.

Bruno de Thibaut, CEO van Touring, stelt de verhuizing naar het nieuwe hoofdkantoor in dit licht: “Naast een innovatieve en betrouwbare aanbieder van mobiliteitsdiensten voor haar leden en professionele klanten, wil Touring ook een fijne, stimulerende werkplek bieden aan al onze medewerkers op die dagen dat zij op kantoor werken. Ik ben in de wolken met dit prachtige en innovatieve gebouw dat wij vandaag mogen betrekken. Het creëert nieuwe verbindingen, zowel tussen onze medewerkers als met de stad, haar bewoners en haar mobiliteitsnet. Ik ben ervan overtuigd dat deze stap onze innovatiekracht, onze dienstverlening en de samenwerking met onze klanten zal stimuleren. Wij worden meer dan ooit hun innovatieve en betrouwbare partner inzake duurzame en efficiënte mobiliteit. Ik kijk er echt naar uit om al onze medewerkers te mogen verwelkomen in onze nieuwe thuis.”

 

Vanaf vandaag is dit het nieuwe postadres:

TOURING

Koning Albert II-laan 4

1000 Brussel