Nieuwe CEO voor de Groep Touring

Image
en tête Touring

Persmededeling - Brussel, 24 januari 2020. De Koninklijke Belgische Touring Club heeft aangekondigd dat huidig Algemeen Directeur Bruno de Thibault, de functie van  CEO van de Groep Touring met onmiddellijke ingang zal opnemen.  Hij volgt Thierry Willemarck op die deze verantwoordelijkheid gedurende 19 jaar heeft waargenomen.

Thierry Willemarck wordt Vicevoorzitter van de Koninklijke Belgische Touring Club en zal zijn mandaat als Deputy Mobility President for Automobile Mobility and Tourism binnen de Fédération Internationale de l’Automobile (FIA) blijven voortzetten.

De 53-jarige Bruno de Thibault, vader van drie kinderen, is bij Touring gestart in 2001 als Marketing Manager. Na 18 maanden wordt hij lid van het directiecomité en neemt nieuwe verantwoordelijkheden op zich om uiteindelijk als COO benoemd te worden in 2009 en daarna algemeen directeur in 2013.

Voorafgaandelijk aan zijn carrière bij Touring, startte Bruno de Thibault zijn loopbaan bij Reader’s Digest, vervolgens bij CB Direct, een dochtervennootschap van de Nederlandse verzekeringsmaatschappij Achmea, en daarna bij PricewaterhouseCoopers.

Bruno de Thibault bezit een Master in Handels- en Financiële Wetenschappen. Hij heeft ook een driejarig Executive MBA in Marketing & Advertising en een Executive Program in management en filosofie behaald aan de Solvay Brussels School, alsook een Executive Program in algemeen Management aan de HEC Parijs.

Bruno de Thibault is zeer vereerd om deze nieuwe verantwoordelijkheid binnen de Groep Touring op te nemen. In samenwerking met de personeelsleden en de Raad van Bestuur, zal hij zich focussen op de versterking van Touring als leidende mobiliteitsorganisatie in België, waarbij de drie volgende prioriteiten centraal staan :

  • Gebruik maken van de kracht van nieuwe technologie zodat iedereen die met Touring in contact komt telkens een uitzonderlijke klantervaring ondervindt ;
  • Het ontwikkelen van diensten en producten met als concept “mobiliteit als dienst” en die alle mogelijke verplaatsingsvormen combineert, niet alleen voor automobilisten maar voor alle weggebruikers in het algemeen.
  • De referentie worden op vlak van de dienstverlening voor alle elektrische voertuigen (step, fiets, motor, auto,.. ).

Sedert enkele jaren, focust Touring zich op de mobiliteit onder al zijn vormen, waarbij niet alleen de autobestuurders maar ook alle andere weggebruikers in het algemeen betrokken zijn, ongeacht het gekozen vervoermiddel.

In 2020 viert Touring zijn 125-jarig bestaan. Vandaag is Touring de belangrijkste mobiliteitsorganisatie in België. Touring helpt meer dan 2.800.000 weggebruikers en 450.000 gezinnen met een reisbijstand. Als aandeelhouder van ARC Europe kan Touring wereldwijd beroep doen op een uitgebreid netwerk van bijstandsverleners. In totaal wordt aan 45 miljoen leden technische en medische hulpverlening bij ongeval of ziekte verleend. Via dit internationaal netwerk beschikt Touring over 12.000 pechverhelpingsvoertuigen (eigen vloot inbegrepen), meer dan 70 helikopters en 8 ambulancevliegtuigen.  

Touring is lid van de Fédération Internationale de l’Automobile (FIA), de grootste mobiliteitsorganisatie ter wereld, dankzij wie we onze expertise permanent kunnen versterken.

Touring heeft haar activiteiten ook kunnen diversifiëren door aandeelhouder te worden in  bedrijven die iets met mobiliteit te maken hebben, zoals de technische keuring, autoverhuur, autoruitenherstelling, mobiliteit als dienst (MaaS - Mobility as a Service), verkoop van verzekerings- en reisbijstandsproducten aan reisagentschappen en tour operators (via bvba Protections). Meer dan 1.500 personen zijn momenteel bij de Groep Touring tewerkgesteld.

- Einde persbericht -

 

Image
Bruno de Thibault et Thierry Willemarck