Touring organiseert haar allereerste e-Ronde

Brussel, 27 augustus 2021. Nieuw bij Touring! Tijdens de maand september organiseert Touring zijn eigen e-Ronde. Liefhebbers kunnen dan een ingekort parcours volgen langs de officiële route van de Ronde van Vlaanderen met de e-bike*. Een unieke gelegenheid voor het ontdekken van mooie plekjes met vrienden of familie.

Fietsen is sinds de Corona crisis echt heel populair geworden en dat willen we ten volle valideren, zegt de organisatie. “Verkopers van e-bikes kunnen de bestellingen nauwelijks bijhouden. We willen met dit evenement de mensen een unieke kans geven om buiten te komen en te genieten van meer beweging door een streek te verkennen die ze misschien niet goed kennen. September is daarvoor een mooie maand. Tijdens de ronde kunnen deelnemers de hele dag gratis genieten van de Touring Bike fietsbijstand in geval van panne of ongeval”.

Johan Museeuw, een erkend ambassadeur

“Ambassadeur van de e-Ronde is voormalig wereldkampioen en meermaals winnaar van de Ronde, Johan Museeuw, die van in het begin heel enthousiast heeft meegewerkt met het project. Hij heeft de route voor ons mee uitgestippeld in samenwerking met Cycling in Flanders, de essentiële gids voor wielertoerisme in Vlaanderen. Deelnemers ontvangen dus een goed voorbereid parcours.  Ze worden in detail geïnformeerd over bezienswaardigheden onderweg met onder meer de Brouwerij Keun, het Muziekbos, het museum over de Ronde. Ze krijgen ook een overzicht van restaurants, brasseries en logies op het traject. Alles om de batterijen (letterlijk) weer op te laden”.

“Het gaat dus om een ingekorte versie van de bekende Ronde: er is een parcours uitgestippeld van ongeveer 30km voor families en een van ongeveer 60km voor meer fervente liefhebbers. Deelnemen kan tussen 1 en 30 september”.

Touring benadrukt dat de deelnemers in goede handen zijn: “we hebben een echte expertise opgebouwd in het bieden van hulp aan e-voertuigen, waaronder de elektrische fiets en natuurlijk ook de klassieke fiets. Onze wegenwachters zullen ter beschikking zijn om alle deelnemers te helpen bij een probleem met de fiets, zodat ze met een gerust gemoed het traject kunnen afleggen.

En tenslotte, deelnemers hebben bij inschrijving meteen de kans om een elektrische fiets winnen”.   

Touring roept alle wielerliefhebbers op om deel te nemen aan deze unieke belevenis: “Samen vormen we het grootste peloton van België.”


Inschrijven voor de e-Ronde kan op campagne.touring.be/nl/eronde.