Touring en Proximus lanceren open platform ConnectMy.Car

Moderne en verbeterde mobiliteit dankzij ConnectMy.Car’
 

Met hun jarenlange expertise op het vlak van mobiliteit, innovatie en connectiviteit hebben Proximus en Touring samen een volledig nieuw product ontwikkeld dat zij vandaag lanceren, de ‘ConnectMy.Car’-oplossing.
Deze helpt zowel voertuigbestuurders als vlootbeheerders bij het inwinnen en uitwisselen van informatie. Voor een moderne en efficiënte mobiliteit zijn flexibiliteit en communicatie immers essentieel.

Hoe werkt het?

ConnectMy.car, een geïntegreerde oplossing, die de wagen verbindt met het internet en de flexibiliteit biedt van een open platform en het comfort van de gewaardeerde voertuigbijstand.

ConnectMy.Car is een geïntegreerd systeem op basis van een eenvoudig in te pluggen toestel, dat in real-time nuttige data verzamelt zoals lokalisatie, (technische) info over het voertuig en rijgedrag.
Naargelang wat nodig is om de dienst te leveren en naargelang de toestemming van de bestuurder kunnen deze data via een open maar beveiligd platform gedeeld worden met de dienstenleveranciers die Proximus en Touring aan de bestuurder voorstellen. 
De oplossing is een nieuwe aanpak van telematica, die enerzijds maximale transparantie biedt en tegelijk rekening houdt met de privacy van de bestuurder.

Voordelen

Deze verzamelde  gegevens  zijn  zeer nuttig voor het beheer van het wagenpark van bedrijven en voor technische tussenkomsten voor voertuigbijstand.

De gegevens die het plug-in toestel verzamelt zijn ook bruikbaar om rijgedrag te verbeteren, ecologisch rijgedrag te stimuleren, het autogebruik en trajecten in kaart te brengen, tijdig en preventief technische problemen te detecteren, betalende parkeerplaatsen automatisch af te rekenen en zoveel meer.

Bovendien genereert het toestel ,op basis van een 4G connectie, ook een wifi-hotspot in de wagen, zodat er een vlotte connectie mogelijk wordt, niet alleen voor de eigen smartphone, maar ook voor meerdere laptops en tablets.
Zo wordt de auto een rijdend kantoor (indien geparkeerd) en kan men nutteloze verplaatsingen vermijden.

Dankzij het open platform kunnen providers applicaties ontwikkelen en toevoegen. De toepassing is geen vaststaand product: men kan het constant updaten en wijzigen, maar de voertuigbestuurder kan zelf te allen tijde kiezen om zijn informatie al dan niet te delen.

Website: http://www.connectmy.car/