Touring Verkeersprognose 2, 3 en 4 augustus 2019 : Zwarte zaterdag in Frankrijk richting zuiden - rood weekend voor vertrek en terugkeer in Europa

Brussel, 29 juli 2019

Vrijdag wordt in Duitsland een rode dag richting zuiden: erg druk met files tussen 14u. en 20u. In Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk wordt het een ietsje minder druk voor het vertrek (oranje). In de richting van het noorden worden er op vrijdag nog geen problemen (groen) verwacht behalve in het zuidoosten van Frankrijk (oranje).

Zaterdag wordt voor het vertrek een zwarte dag in Frankrijk. Men verwacht de hele dag door ellenlange files vooral op de A7 Lyon–Orange, de A9 Orange - Narbonne–Le Perthus, de A10 Parijs – Bordeaux – Hendaye en op de A71/A75 Orléans – Clermont-Ferrand - Béziers. Elders in Europa is het een rode dag. Touring verwacht files op de traditionele knelpunten vanaf de dageraard. De meeste files worden verwacht tussen 8.00 en 17.00 uur met een piek omstreeks 13u. Voor de terugkeer verwacht men moeilijk verkeer met lange files in gans Europa (rode dag ). Piekuren tussen 11u. en 18u. De knelpunten bij uitstek: de snelwegen van en naar Munchen, de ring rond Munchen en de snelwegen tussen Munchen en Oostenrijk in beide richtingen; in Zwitserland kunnen de wachttijden aan de Gotthardtunnel makkelijk tot meer dan 2u. oplopen.

Tijdens het weekend geldt er in Oostenrijk een rijverbod voor doorgangsverkeer op de nationale wegen langs de A12 en A13 (Brennersnelweg) in Tirol en langs de snelwegen in de omgeving van Kufstein en Reutte. Zondag verwacht men in Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk voor het vertrek en voor de terugkeer nog moeilijk verkeer met kleinere files (oranje dag). Touring raadt aan op zondag te vertrekken of zaterdag vanaf de middag.

Voor meer informatie over de toestand op het wegennet, verkeersdrukte, reiswegen, toltarieven, de verkeersregels in binnen - en buitenland kan men terecht bij TOURING INFO op het nummer 02/286.33.84 (van maandag tot vrijdag van 9u. tot 12u. en van 14u. tot 17u.). Voor actuele verkeersinformatie België, kan men terecht op www.touring.be.

Persinfo: Jan Van Bellingen, 0472/400028