Image
reizen met kinderen - met de auto
Volg deze 6 tips om je kinderen tijdens lange ritten rustig te houden.

Met enkele goede afspraken en regels en met onze zes nuttige tips zorg je er moeiteloos voor dat zowel volwassenen als kinderen de vakantiebestemming ontspannen bereiken.

1. Films

Met een eenvoudige en tegenwoordig goedkope dvd-speler met bijhorend(e) scherm(en) hou je de jongste medepassagiers uren bezig. Laat de kinderen zelf kiezen welke films ze onderweg willen zien en zorg ervoor dat er ook voor de terugweg voldoende DVD’s aan boord zijn. Alternatieve reisgezellen: een volledig opgeladen tablet en/of spelconsole(s). Heb je Netflix in huis? Weet dan dat je volledige series en films kunt downloaden op je tablet of smarthpone.

2. Muziek luisteren

Tablet of smartphone mee? Prop ‘m vol muziek. Als je een abonnement hebt op muziekdiensten zoals bijvoorbeeld Spotify, dan kan je je favoriete muziek downloaden op je toestel. Of je kan luisteren naar onze zomer speellijst. Als je binnen de EU reist, kan je je muziek uiteraard overal beluisteren en/of downloaden (via 4G of – slimmer – wifi).

3. Stripverhalen en boeken

Zorg voor variatie: uren na elkaar video’s kijken of digitale spelletjes spelen is niet het beste tijdverdrijf. Voorzie een stapel stripverhalen en boeken voor wie graag leest. Als je een e-reader bezit: zorg dan naast boeken voor jezelf ook voor kindvriendelijke boeken. Als alternatief kun je hiervoor een tablet gebruiken.

4. Hoofdtelefoon

Wie het echt stil wil houden achteraan in de auto of simpelweg niet wil afgeleid worden, voorziet een degelijke hoofdtelefoon voor wie films kijkt, spelletjes speelt of naar muziek luistert.

5. Spelletjes spelen

Interactief met elkaar omgaan is een prima tijdverdrijf. De persoon die niet achter het stuur zit, kan talloze spelletjes met de kinderen spelen en ook de kinderen kunnen elkaar bezig houden. Als ouder kun je er ook iets educatiefs van maken: verkeersborden herkennen, rijmwoorden zoeken, … Touring stelde alvast een overzicht op met enkele leuke en educatieve spelletjes voor in de auto.

6. Internet

Ook digitaal tijdverdrijf is een ideaal zoethoudertje als extra, zolang je er maar niet mee overdrijft.

Deel deze inhoud