Image
Lage-emissiezones (LEZs) bestaan al enige jaren. Het niet naleven van de regels kan tot fikse boetes leiden.

Wanneer je als bedrijfsklant over een recent wagenpark beschikt, denk je wellicht dat lage-emissiezones (LEZ) voor jou geen probleem vormen … Maar dat zou weleens kunnen tegenvallen, zeker als je in het buitenland een vervangwagen krijgt. We brengen het verhaal van een van onze leden om dit probleem aan te kaarten.


Het probleem in kwestie

Een tijdje terug ontvingen onze diensten de volgende mail. Het betrof een klant die na pech een vervangwagen kreeg van een verhuurfirma in Bretagne ...

"Ik wil jullie graag melden dat ik recent een boete heb gekregen omdat ik de lage-emissiezone van Antwerpen ben ingereden. De wagen in kwestie was een vervangwagen waarmee ik onderweg was na pech met mijn firmawagen in La Rochelle. De leasingmaatschappij zorgde ervoor dat ik mijn weg kon voortzetten met een huurwagen. In de huurovereenkomst stond duidelijk vermeld dat de wagen terugbezorgd moest worden in Antwerpen. En daar heb ik tot mijn grote verbazing een boete gekregen omdat ik de lage-emissiezone was binnengereden met de wagen in kwestie ..."

De klant dacht in dit geval (ten onrechte) dat hij een wagen had gekregen die niet beantwoordde aan de huidige milieunormen en daarom de LEZ van Antwerpen niet binnen mocht. In werkelijkheid was er technisch geen enkel probleem, maar had de klant zich - makkelijk en gratis - moeten inschrijven op het platform van de stad Antwerpen omdat het om een in het buitenland ingeschreven voertuig ging. Hieronder leggen we je haarfijn uit hoe je zelf een dergelijk avontuur kan vermijden.


LEZ in België: Antwerpen, Brussel en Gent

Bij ons was Antwerpen de eerste stad die een lage-emissiezone invoerde (op 1 februari 2017). De Antwerpse LEZ omvat niet alleen het stadscentrum, maar ook Linkeroever. De Ring (R1) maakt geen deel uit van de LEZ, in tegenstelling tot de Singel (R10). Tot 31 december 2024 mogen de volgende voertuigen de lage-emissiezone binnenrijden:

  • Benzine-, LPG- en CNG-motoren vanaf euronorm 2.
  • Diesel vanaf euronorm 5 (voor euronorm 4 moet je 365 euro per jaar betalen).

Dagpassen kunnen aangekocht worden via een speciale website. Een dagpas is ook te koop aan alle parkeerautomaten (enkel de dag zelf) en via de LEZ-automaten (tot 4 maanden vooraf of ten laatste de dag zelf). De pas kost € 35 en kan maximaal 8 keer per jaar aangekocht worden. Bij een eerste inbreuk volgt een boete van € 150. Een nieuwe inbreuk binnen het jaar leidt tot een boete van € 250. Vanaf de derde inbreuk bedraagt de boete € 350.

LEZ in Antwerpen
Fotograaf: Mika Baumeister | Bron: Unsplash


Na Antwerpen voerde ook Brussel in 2018 een LEZ in

In Brussel omvat de LEZ het volledige grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, of met andere woorden de negentien gemeenten. De Ring (R0) maakt geen deel uit van de LEZ. En ook de toegangswegen naar de ontradingsparkings Ceria-Coovi, Stalle en Kraainem maken geen deel uit van de zone. Sinds 1 januari 2022 (met een tolerantieperiode tot juli dit jaar) zijn alleen nog de volgende voertuigen toegelaten:

  • Benzine-, LPG- en CNG-motoren vanaf euronorm 2.
  • Dieselmotoren vanaf euronorm 5.

De volgende verstrenging gaat in op 1 januari 2025. Een dagpas kost ook hier € 35 en kan eveneens maximaal 8 keer per jaar en per voertuig aangekocht worden. De boete bedraagt 350 euro. Een nieuwe boete kan alleen opgelegd worden als de overtreding 3 maanden later plaatsvindt dan de vorige.

LEZ in Brussel
Fotograaf: Alexander Van Steenberge | Bron: Unsplash


LEZ in Gent

Gent voerde op 1 januari 2020 als derde stad in het land een lage-emissiezone in. De Gentse LEZ valt samen met de zone 30 in het centrum: het gebied binnen de R40, met uitzondering van de as Nieuwewandeling-Blaisantvest en de toegangswegen tot de parking Gent Zuid. Een dagpas kan je kopen op de website van de stad.

Merk tot slot op dat ook Mechelen en Willebroek de invoering van een lage-emissiezone op de planning hebben staan. Op dit moment is dat echter nog niet gebeurd. En dat geldt voorlopig ook voor Wallonië. Wordt vervolgd ...

LEZ in Gent
Fotograaf: Joran Quinten | Bron: Unsplash


In onze buurlanden

Verspreid over Europa zien we heel wat gelijkaardige maatregelen. Of het nu gaat om elektronische tolsystemen in de steden of zelfklevers voor op de ruit, het doel is steeds om de meest vervuilende voertuigen te weren of het verkeer in het centrum van de stad te beperken.

In Frankrijk

Zo moet je in Frankrijk bijvoorbeeld een “Crit'Air”-klever op je ruit bevestigen, ongeacht je type wagen. Dus zelfs als je met een recente Euro 6-motor rondrijdt of met een 100% elektrisch model, moet je de klever aanbrengen. Dat is onder meer het geval in steden als Grenoble, Lyon en de omringende gemeenten, in Parijs en in een groot deel van de zone 'Grand Paris'. De Franse prefecten kunnen bij vervuilingspieken trouwens maatregelen nemen om het verkeer te beperken. Meer informatie hierover vind je op dit portaal. Zelfklevers kan je rechtstreeks kopen op de website van Crit'Air.

In Duitsland

In Duitsland zijn er ondertussen bijna 60 lage-emissiezones! Deze zogenaamde “Umweltzones” bestaan in bepaalde steden al sinds 2008. Net als in Frankrijk heb je ook hier een zelfklever nodig. Je kan de klever kopen bij Touring of in Duitsland zelf, bij de gemeentebesturen of bij keuringsinstanties zoals DEKRA en TUV.

In Nederland

Ook in Nederland hebben een aantal steden, zoals Amsterdam, Arnhem en Utrecht, een lage-emissiezone ingevoerd. Hier zijn echter alleen de oudste diesels niet welkom en heb je geen zelfklever nodig. Tot 2025 hebben steden de keuze uit twee soorten zones: een gele zone voor personen- en bestelwagens met dieselmotor vanaf euronorm 3, en een groene zone voor personen- en bestelwagens met dieselmotor vanaf euronorm 4. De boete voor een overtreding bedraagt 100 euro, exclusief administratiekosten.

LEZ
Fotograaf: Alexander Popov | Bron: Unsplash


Conclusie

Het spreekt voor zich dat Touring en zijn partners alles in het werk stellen (zoals een duidelijke communicatie met de verhuurbedrijven) om problemen zoals dit voorbeeld te vermijden. Al is het uiteraard niet mogelijk om bij elk verhuurbedrijf in Europa te checken of hun vervangwagens voldoen aan de recentste normen. Bovendien is het zoals je kon lezen in sommige landen en steden verplicht om op de ruit een zelfklever aan te brengen, ook al voldoet de wagen aan de strengste uitstootnormen.

Kortom: het beste wat je kan doen mocht je een vervangwagen krijgen en een LEZ wil binnenrijden, is je goed informeren over wat er praktisch moet gebeuren. Volg daarvoor de bovenstaande aanwijzingen en tips of neem een kijkje op de website van Touring (gebruik de zoekopdracht “LEZ”), waar je heel wat informatie vindt over dit onderwerp. Je ontdekt er niet alleen alle verkeersregels in België en in het buitenland, maar bijvoorbeeld ook de recentste brandstofprijzen!