Image
milieuvignet Duitsland

Enkel wagens voorzien van een milieuvignet worden toegelaten in de ‘milieuzones’ (Umweltzone) die werden afgebakend in bepaalde steden in Duitsland. Deze reglementering geldt eveneens voor buitenlandse toeristen. Maar er zijn uitzonderingen.

Wat is het milieuvignet in Duitsland?

Sinds begin 2008 werden er ‘milieuzones’ (Umweltzone) afgebakend in bepaalde steden in Duitsland. Enkel wagens voorzien van een milieuvignet worden in deze zones toegelaten (Umwelplakette). Deze reglementering geldt eveneens voor buitenlandse toeristen.

Afhankelijk van de classificatie van je voertuig zal je een rood, geel of groen milieuvignet nodig hebben. De meeste steden laten evenwel enkel nog auto's toe voorzien van een groen vignet. Dit vignet kleef je op de voorruit (passagierskant, binnenzijde onderaan) en is geldig overal in Duitsland.

Zijn vrijgesteld van dit milieuvignet:

  • motorfietsen, snorfietsen, bromfietsen

  • voertuigen ingeschreven als old-timer (ouder dan 30 jaar). Kopie van het inschrijvingsbewijs achter de voorruit plaatsen (met fluostift het eerste jaar van inschrijving hierop aanduiden)

  • bestuurders in het bezit van een Europese gehandicaptenparkeerkaart (plaats deze duidelijk achter uw voorruit als u een Umweltzone binnenrijdt)

Jouw voordeel

De verkoopprijs Touring leden: €12 +  €6,57 voor de aangetekende verzending
De verkoopprijs niet-leden: €14 +  €6,57 voor de aangetekende verzending

Hoe jouw vignet bestellen?

 

Beste klanten,

De verkoop van het Zwitsers wegenvignet en het Duitse milieuvignet is tijdelijk stopgezet.  De coronavirus-epidemie belet ons momenteel om een vlotte levering te garanderen.

De verkoop ervan zal opnieuw starten vanaf dat wel weer mogelijk is.

Onze excuses voor het ongemak.

Het Touring-team