Milieuvignet Duitsland

Umweltzone Germany

€2 korting

Enkel wagens voorzien van een milieuvignet worden toegelaten in de ‘milieuzones’ (Umweltzone) die werden afgebakend in bepaalde steden in Duitsland. Deze reglementering geldt eveneens voor buitenlandse toeristen. Maar er zijn uitzonderingen.

Sinds begin 2008 werden er ‘milieuzones’ (Umweltzone) afgebakend in bepaalde steden in Duitsland. Enkel wagens voorzien van een milieuvignet worden in deze zones toegelaten (Umwelplakette). Deze reglementering geldt eveneens voor buitenlandse toeristen.

 

Afhankelijk van de classificatie van je voertuig zal je een rood, geel of groen milieuvignet nodig hebben. De meeste steden laten evenwel enkel nog auto's toe voorzien van een groen vignet. Dit vignet kleef je op de voorruit (passagierskant, binnenzijde onderaan) en is geldig overal in Duitsland.

 

Zijn vrijgesteld van dit milieuvignet:

  • motorfietsen, snorfietsen, bromfietsen

  • voertuigen ingeschreven als old-timer (ouder dan 30 jaar). Kopie van het inschrijvingsbewijs achter de voorruit plaatsen (met fluostift het eerste jaar van inschrijving hierop aanduiden)

  • bestuurders in het bezit van een Europese gehandicaptenparkeerkaart (plaats deze duidelijk achter uw voorruit als u een Umweltzone binnenrijdt)

Jouw voordeel

De verkoopprijs Touring leden: €12 +  €6,21 voor de aangetekende verzending
De verkoopprijs niet-leden: €14 +  €6,21 voor de aangetekende verzending

 

Hoe jouw vignet bestellen?

 

Dat kan via:

  • e-mail: [email protected]
  • fax: 02/286.34.15
  • briefwisseling: Touring Shop - Wetstraat 44 - 1040 Brussel

 

Daarnaast moet er een betaling uitgevoerd worden op het rekeningnummer van Touring Shop met de volgende mededeling: ‘Milieuvignet Duitsland + de nummerplaat van je voertuig’
   001-3264727-74
   IBAN BE 16 0013 2647 2774
   BIC GEBABEBB

 

Het vignet zal ofwel per aangetekende zending verstuurd worden ofwel zal Touring je verwittigen wanneer je je bestelling kan komen afhalen in onze Shop. De wachttijd tussen de bestelling en ontvangst bedraagt ongeveer 15 dagen.

Bezoek de website

Andere voordelen