Belfius en Touring sluiten strategisch partnership

Betere en uitgebreidere service

In de toekomst zal Belfius Insurance een beroep doen op Touring voor zijn bijstandsverzekering. Touring staat bekend om zijn hoogkwalitatieve en persoonlijke dienstverlening.

Bovendien gaat Belfius ook in zee met Touring Autoglass, een dochteronderneming van Touring. Zo kunnen de Belfius-klanten ook rekenen op een topservice voor het vervangen en herstellen van autoruiten.

Grote commerciële opportuniteit

Het partnership met Touring is niet alleen positief wat betreft de bijstandsverzekering. Het biedt ook tal van commerciële opportuniteiten.

De twee partners gaan samen een ecosysteem ontwikkelen gericht op de ontwikkeling van nieuwe – vooral digitale – oplossingen inzake mobiliteit.

Het partnership voorziet ook om alle Touring-leden Belfius-producten en alle Belfius-klanten Touring-producten voor te stellen.

Dirk Vanderschrick, CEO van Belfius Insurance: “Dit partnership laat ons toe om het groeiverhaal van onze verzekeringsactiviteit voort te zetten en het geeft een stevige invulling aan onze ambitie om de 3,5 miljoen klanten van de Belfius-groep optimaal te beschermen en bij te staan. Het bewijst ons streven om nieuwe oplossingen en diensten te ontwikkelen en zo onze klanten nog meer tevreden te stellen.

Thierry Willemarck, CEO van Touring: “Ik ben verheugd over de strategische samenwerking met Belfius Insurance die een erkenning betekent van de kwaliteit van onze dienstverlening.

Dit partnership beantwoordt aan onze nieuwe groeistrategie die steunt op drie pijlers:

  • onze leiderspositie verstevigen in onze basismetiers, bijstand aan voertuigen en bijstand aan personen in binnen- en buitenland
  • een belangrijke rol spelen in de activiteiten naast onze basismetiers, zoals autoverhuur op korte termijn, herstelling bij glasbreuk,…
  • de bevoorrechte partner zijn die intelligente, gebruiksvriendelijke en veilige mobiliteitsdiensten aanbiedt

Omwille van de hernieuwing van onze strategie heeft Touring beslist om zijn merk niet meer te verbinden met de commercialisering door derden van verzekeringsproducten voor voertuigen en woningen.