Touring en Bike Republic slaan de handen in elkaar om fietsers verder te ontzorgen

MERELBEKE, 1 december 2021 – Fietsenketen Bike Republic en pechverhelpingsdienst Touring starten vanaf vandaag samen een testproject waarbij klanten van de fietsenketen van Colruyt Group via Touring kunnen rekenen op pechbijstand onderweg en onderhoud of herstelling van hun fiets aan huis. De samenwerking is voor Bike Republic een belangrijke volgende stap om klanten volledig te ontzorgen en hen altijd en overal bij te staan.       

Meer dan ooit ‘compagnon de route’

Toen Fiets! in maart 2021 Bike Republic werd, ging dat gepaard met de uitgesproken ambitie om voor klanten een echte ‘compagnon de route’ te zijn. Iemand die als het ware met hen meerijdt en op wie ze altijd kunnen rekenen, zodat zij enkel nog zorgeloos van de rit hoeven te genieten. Het is dan ook in die optiek dat de fietsenketen van Colruyt Group vanaf 1 december op de tandem springt met Touring, om pechbijstand én onderhoud aan huis aan te bieden. Zo slaan twee Belgische bedrijven de handen in elkaar om de alsmaar talrijker wordende fietsers op de Belgische wegen te ondersteunen.

Logisch partnership

Een partnership met Touring lag voor de hand, aldus Wim Teerlynck, algemeen directeur voor Bike Republic: “Touring heeft enorm veel expertise in bijstand onderweg en herstelling op locatie. Bovendien zitten er tussen hun leden heel wat mensen die wij willen bereiken en vice versa: ook voor onze klanten zijn de bijstandsproducten van Touring meer dan relevant. Een win-win-win dus. Voor ons, voor Touring en niet in het minst voor onze klanten die van een nog betere service genieten.”

Testperiode in Vlaams-Brabant

De samenwerking start in eerste instantie als testproject. In december 2021 krijgt iedereen die bij Bike Republic een e-bike koopt een gratis ‘Touring Bike’-pechbijstandspakket dat één jaar geldig is.

Particuliere klanten in de regio Vlaams-Brabant zullen van december 2021 tot september 2022 ook een onderhoudsbeurt of herstelling aan huis kunnen boeken. Mits betaling van 25 euro verplaatsingskost, komt een fietstechnicus van Touring dan langs. Een afspraak maken gebeurt via de Bike Republic-site of de website van Touring. Kan een fiets toch niet aan huis hersteld worden, dan brengt Touring hem naar de dichtstbijzijnde van vijf Bike Republic-winkels in de regio: Boortmeerbeek, Groot-Bijgaarden, Sint-Pieters-Leeuw, Grimbergen of Leuven. In september 2022 wordt de samenwerking geëvalueerd.

 

Mobiele servicebus

Geheel nieuw is het herstellen aan huis niet voor Bike Republic. B2B-klanten van de fietsretailer konden al op de dienst rekenen wanneer zij hun bedrijfsfiets er aankopen of leasen. De mobiele servicebus van Bike Republic trekt van bedrijfssite naar kantoorgebouw om er de fietsen van de medewerkers te onderhouden terwijl ze aan het werk zijn. Door de positieve feedback van de professionele klanten kwam het project om deze dienst ook aan particulieren aan te bieden in een stroomversnelling. De samenwerking met Touring sluit hier dan ook perfect bij aan.

Een service op maat van de nieuwe mobiliteitsgebruiker

“Onze mobiliteit is de voorbije jaren zoveel rijker en veelzijdiger geworden, met het succes van de fiets als beste voorbeeld”, zo reageert Bruno de Thibault, CEO van Touring. “Wij begeleiden deze duurzame evolutie met diensten op maat, waaronder fietsbijstand en fietsherstelling of onderhoud thuis. Het partnership tussen Bike Republic en Touring is een mooi verhaal dat perfect aansluit bij ons DNA van bijstandsverlener: de bewuste fietser die voor een kwaliteitsfiets kiest, nog extra zekerheid en ontzorging bieden.”  

Bike Republic facts & figures

  • 18 winkels. Het Bike Republic-winkelpark groeit de komende jaren ambitieus.
  • Meer dan 100 medewerkers, een aantal dat de komende jaren zal stijgen. Bike Republic zoekt momenteel nieuwe medewerkers.
  • Onder Bike Republic wordt het eigen fietsmerk Hiron verder uitgebouwd. Dat staat momenteel voor een gamma elektrische fietsen.

 

In geval van vragen of opmerkingen, gelieve de persdienst van Colruyt Group te contacteren via press@colruytgroup.com / +32 (0)473 92 45 10

Over Bike Republic

Bike Republic werd – toen nog als Fiets! - opgericht in 2010 en is uitgegroeid tot een netwerk van 18 fietsspeciaalzaken in België: in Antwerpen, Boechout, Boortmeerbeek, Oudenaarde, Oudsbergen, Sint-Pieters-Leeuw, Gent Dampoort en Rooigem, Grimbergen, Groot-Bijgaarden, Hasselt, Herentals, Kuurne, Leuven, Merksem, Roeselare, Wijnegem en Diksmuide. Bike Republic is marktleider in de verkoop van merkfietsen, fietskledij en accessoires. Het concept onderscheidt zich door een hoogwaardig aanbod en de expertise van haar teams. Bike Republic is dealer van tal van topmerken zoals Hiron, Trek, Flyer, Koga, Cube, Gazelle, Cortina, Ridley, Kettler en Oxford. Vanaf 2022 zullen onder andere ook sportieve fietsen van Scott en BH verkocht worden. De fietsspeciaalzaak verzorgt ook het onderhoud en de herstelling van fietsen. Bedrijven kunnen via Bike Republic bedrijfsfietsen leasen of kopen. Meer informatie vindt u op www.bikerepublic.be. Sinds 2019 maakt Bike Republic volwaardig deel uit van Colruyt Group.

Over Touring

Als eerste hulpverleningsorganisatie in België op het gebied van pechverhelping (1948) en reisbijstand (1958) in binnen- en buitenland, behoort Touring tot de meest ervaren spelers op de Belgische markt. In de loop der jaren heeft Touring haar marktpositie verstevigd en is zij geëvolueerd van de grootste automobilistenvereniging tot de belangrijkste mobiliteitsorganisatie van het land. Touring telt vandaag meer dan  2.800.000 leden/weggebruikers en 450.000 gezinnen met een reisbijstand  die de klok rond, 7 dagen op 7, kunnen rekenen op de medische, technische en personenbijstand, alsook op gespecialiseerd advies in ruime mobiliteitskwesties.

De Alarmcentrale Binnenland telt 105 medewerkers en verwerkt elk jaar meer dan 680.000 oproepen van automobilisten, motorrijders en fietsers met pech. In België heeft Touring ongeveer 200 voertuigen op de baan voor de wegenwacht en de pechverhelping.