Verkeersprognose krokusvakantie

KROKUSVAKANTIE: RUSTIG VERKEER RICHTING WINTERSPORTGEBIEDEN

Eind deze week start de krokusvakantie. Bij de uittocht naar de wintersportoorden op vrijdagavond 21/02) en zaterdag (22/02) worden geen grote problemen verwacht op de toegangswegen naar de skigebieden, aldus Touring. In de meeste ons omringende landen begint het krokusverlof immers vroeger of later.

Bij sneeuw of ijzel kan het verkeer echter volledig in de knoop geraken en bij momenten zelfs onmogelijk worden.

Vertrek

In België wordt het druk met kans op files op vrijdagnamiddag en -avond en op zaterdagvoormiddag.

In Frankrijk verwacht Touring op vrijdag enkel druk verkeer met wat files in het noordoosten  (oranje). Elders verloopt het verkeer vlot (groen). Op zaterdag wordt het heel erg druk met filevorming in de regio Rhône- Alpen- Auvergne (rood). Elders in Frankrijk zal het verkeer vlot verlopen (groen).  Piekuren: tussen 9u. en 17u.

In Duitsland wordt het druk met kans op files (oranje) op vrijdag en zaterdag met files in Zuid-Duitsland (begin krokusverlof Beieren) richting Oostenrijk en Zwitserland. Ook in Zwitserland en Oostenrijk verwacht men druk verkeer voor het vertrek. De grootste verkeersdrukte wordt verwacht tussen 10 en 18u

Op zondag voorziet Touring nergens problemen (groen).

Terugkeer

Vrijdag 28 februari verwacht Touring druk verkeer met wat vertragingen in het noordoosten van Frankrijk (oranje) . Elders geen problemen (groen) . Zaterdag 29/2 is een oranje dag in Oost-Frankrijk en vooral in de Alpenregio. Elders in Frankrijk verwacht men geen problemen (groen) voor de terugkeer.

In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland voorspelt Touring druk verkeer (oranje) met kans op files op vrijdag en zaterdag richting noorden vooral tussen 10u. en 18u.

In België wordt de grootste drukte op zondagnamiddag en –avond verwacht, aldus Touring.

Opgelet: Bij winters weer zijn winterbanden verplicht in Luxemburg, Duitsland en Oostenrijk. Neem steeds sneeuwkettingen mee bij een reis naar wintersportoorden.

Voor informatie over de toestand op het wegennet, verkeersdrukte, reiswegen, toltarieven in binnen- en buitenland kan men terecht bij de Reis- en verkeersinfolijn van TOURING op het nummer 02/286.33.84, tijdens kantooruren. Men kan eveneens de TOURING website www.touring.be raadplegen.

 

- Einde persbericht -

 

Persinfo: Jan Van Bellingen, 0472/400028