Honda’s nieuwe Forza-familie heeft een bereik van 125 tot 750 cc. Met de lichtste Forza mag je al op pad met een autorijbewijs of gelijk welk motorrijbewijs. De lichte Honda-scooter geniet een volwassen uitrusting, met onder andere tractiecontrole en ABS.

Veiligheid troef
Het nieuwe monocilinder motorblok wordt nu elektronisch ondersteund door Honda’s HSTC (Honda Selectable Torque Control). Dit is een tractiecontrole die ervoor zorgt dat de grip van de Forza zelfs onder gladde omstandigheden optimaal blijft. Wetende dat de nieuwe Honda-scooter ontworpen is met het oog op de stad én dat het daar wel eens glibberig kan zijn op kasseistenen en tramrails, is dit erg nuttig voor de veiligheid. Tractiecontrole heeft immers niet alleen te maken met het vermogen, maar ook met de ondergrond.

Aandacht voor comfort
De nieuwe Forza 125 moet niet alleen veiliger zijn, hij biedt ook meer comfort. Ook al is dit ‘slechts’ een 125, er is onder het zadel plaats voor twee helmen. Er is maar liefst 18 cm bewegingsruimte voor het instelbare windscherm. En het handschoenkastje heeft ook een usb-aansluiting, zodat je makkelijk je smartphone kan opladen tijdens het rijden. Dat maakt het aangenaam om ook tijdens langere afstanden in het zadel van Honda’s nieuwste te blijven. Al spelen die lange ritten zich bij voorkeur niet op de snelweg af.

Forza Promo Tour
Om te tanken moet je in elk geval niet al te vaak afstappen. Het nieuwe Smart Power Plus motorblok is bijzonder zuinig. Met één tank kom je meer dan 450 km ver. Dat betekent dat je vlot onder de 3 liter per 100 km duikt. Zuinigheid troef dus. Als kers op de taart is er ook nog de Forza Promo Tour die je toelaat om de Honda Forza familie te testen bij je dealer. Ook interessant: Honda betaalt momenteel je rijbewijs terug bij aankoop van alle modellen tussen 300 en 500 cc. Zowel voor wie dat nog moet halen als voor wie het behaalde na 1 januari 2020.
De nieuwe Forza 125 kost 5.794 euro.

Meer informatie over de Honda Forza 125 vind je op de website van Honda en op motorprijzen.be.
Meest recente artikelen
Alles over milieuzones in Portugal
In Portugal is er momenteel enkel een lage emissiezone (LEZ) in Lissabon. Om in die lage emissiezone te rijden, moet je voldoen aan bepaalde voorwaarden.
Alles over milieuzones in Noorwegen
In Noorwegen zijn er steden met een lage emissiezone. Waar bevinden die milieuzones zich en hoe dek je jezelf in?
Rijden met winterbanden, sneeuwkettingen en spijkerbanden in Europa
Hieronder kan je doorklikken naar de landelijke en regionale wetgevingen voor het gebruik van sneeuwbanden, sneeuwkettingen en spijkerbanden binnen Europa. Foto: Gabriel Alenius/Unsplash
Vignetten, toltrajecten en bergpassen in Oostenrijk
Oostenrijk heeft vignetten voor het wegverkeer, er zijn tolwegen waar je apart moet betalen en er is zelfs een zogeheten go-Box nodig als je voertuig meer dan 3,5 ton weegt.
Maak je fiets lenteklaar
Maak je fiets klaar voor het lentezonnetje. Controleer de bandendruk voor minder kans op lekke banden. Reinig en smeer de ketting grondig voor soepel fietsen. Geef remmen extra aandacht—veilig op pad!
LEZ Frankrijk: je Crit’Air ecovignet in 9 gemakkelijke stappen!
Op deze pagina vind je een handige gebruiksaanwijzing om het Franse ecovignet te bestellen.
Waar en wanneer is het druk op de weg in Italië?
De schoolvakanties zijn traditioneel de periodes dat we massaal op vakantie gaan. Veel Belgen blijven in Europa en kiezen voor eigen vervoer. Om naar het zonnige Italië te rijden bijvoorbeeld.