Image
Test Honda Forza
De nieuwe Honda Forza 125 is een comfortabele en zuinige stadsscooter met een verrassend volwassen uitrusting.


Honda’s nieuwe Forza-familie heeft een bereik van 125 tot 750 cc. Met de lichtste Forza mag je al op pad met een autorijbewijs of gelijk welk motorrijbewijs. De lichte Honda-scooter geniet een volwassen uitrusting, met onder andere tractiecontrole en ABS.


HONDA FORZA 125
De Forza 125 is bijzonder goed uitgerust.


Veiligheid troef

Het nieuwe monocilinder motorblok wordt nu elektronisch ondersteund door Honda’s HSTC (Honda Selectable Torque Control). Dit is een tractiecontrole die ervoor zorgt dat de grip van de Forza zelfs onder gladde omstandigheden optimaal blijft. Wetende dat de nieuwe Honda-scooter ontworpen is met het oog op de stad én dat het daar wel eens glibberig kan zijn op kasseistenen en tramrails, is dit erg nuttig voor de veiligheid. Tractiecontrole heeft immers niet alleen te maken met het vermogen, maar ook met de ondergrond.

21YM HONDA FORZA 125
De Forza 125 is een comfortabele én zuinige stadsflitser.


Aandacht voor comfort

De nieuwe Forza 125 moet niet alleen veiliger zijn, hij biedt ook meer comfort. Ook al is dit ‘slechts’ een 125, er is onder het zadel plaats voor twee helmen. Er is maar liefst 18 cm bewegingsruimte voor het instelbare windscherm. En het handschoenkastje heeft ook een usb-aansluiting, zodat je makkelijk je smartphone kan opladen tijdens het rijden. Dat maakt het aangenaam om ook tijdens langere afstanden in het zadel van Honda’s nieuwste te blijven. Al spelen die lange ritten zich bij voorkeur niet op de snelweg af.

21YM HONDA FORZA 125
Aan opbergruimte alvast geen tekort.


Forza Promo Tour

Om te tanken moet je in elk geval niet al te vaak afstappen. Het nieuwe Smart Power Plus motorblok is bijzonder zuinig. Met één tank kom je meer dan 450 km ver. Dat betekent dat je vlot onder de 3 liter per 100 km duikt. Zuinigheid troef dus. Als kers op de taart is er ook nog de Forza Promo Tour die je toelaat om de Honda Forza familie te testen bij je dealer. Ook interessant: Honda betaalt momenteel je rijbewijs terug bij aankoop van alle modellen tussen 300 en 500 cc. Zowel voor wie dat nog moet halen als voor wie het behaalde na 1 januari 2020.

De nieuwe Forza 125 kost 5.794 euro.

Forza 750, Forza 350 en Forza 125
De Forza 125 is het lichtste model uit de Forza-familie, met daarin ook een 350 een 750.


Meer informatie over de Honda Forza 125 vind je op de website van Honda en op motorprijzen.be.