Image
Verken je eigen regio met een fietsapp en ontdek ongekende fietsroutes

Met een fietsapp kan je je eigen regio verkennen - rekening houdend met de afstandsregels - en nieuwe fietswegen ontdekken zonder verloren te rijden.


Met een fietsapp kan je je eigen regio en bij uitbreiding ons hele land verkennen op twee wielen.


GEOVELO

Gratis beschikbaar voor Android en iOS.

Met deze fietsapp stippel je voor een gewone fiets, een snelle elektrische fiets of een huurfiets een route uit tussen twee punten. Je kan kiezen tussen de kortste, de snelste en de veiligste route; deze laatste gebruikt zoveel mogelijk fietspaden en straten met weinig verkeer. Daarnaast bevat de fietsapp ook een beperkt aantal bestaande routes in eigen land, in Frankrijk en in Groot-Brittannië. De app is beschikbaar in het Frans en in het Engels, maar de toeristische beschrijvingen krijg je enkel in het Frans.

GéovéloHAINAUT RANDO

Gratis én beschikbaar voor Android en iOS.

Deze fietsapp is enigszins gedateerd, maar de routes die in Henegouwen worden voorgesteld, zijn best interessant. Registreren is wel een vereiste als je de routes daadwerkelijk op je smartphone wil downloaden. Minpuntje: de fietsapp werd de afgelopen twee jaar niet meer geüpdatet.

Hainaut Rando


BIKE CITIZENS

Deze fietsapp is beschikbaar voor Android en iOS en kan je gratis downloaden. Helaas zal je voor een vlot gebruik wel kaarten moeten downloaden en die zijn wél betalend. Het toevoegen van een stad (en een deel van de omgeving) kost 4,99 euro. Er worden ook (iets duurdere) regio’s aangeboden, zoals Vlaanderen en Wallonië.

Bike Citizens


STRAVA

Bestaat voor Android en iOS en is vermoedelijk een van de populairste fietsapps. De basis-app is gratis, maar biedt jou geen kant-en-klare routes. Strava is namelijk vooral bedoeld om je sportieve prestaties te vergelijken met anderen of die van jezelf te analyseren. Ideaal om aan je conditie te werken terwijl je het binnenland (her)ontdekt.

Strava


Ben je op zoek naar fietstochten die voor jou zijn gemaakt én getest? Neem dan een kijkje onze verzamelpagina met wandel- en fietstochten die gepubliceerd werden in Touring Magazine. We vullen die pagina regelmatig aan.

Deel deze inhoud