Met een fietsapp kan je je eigen regio verkennen - rekening houdend met de afstandsregels - en nieuwe fietswegen ontdekken zonder verloren te rijden.
Met een fietsapp kan je je eigen regio en bij uitbreiding ons hele land verkennen op twee wielen.
GEOVELO
Gratis beschikbaar voor Android en iOS.
Met deze fietsapp stippel je voor een gewone fiets, een snelle elektrische fiets of een huurfiets een route uit tussen twee punten. Je kan kiezen tussen de kortste, de snelste en de veiligste route; deze laatste gebruikt zoveel mogelijk fietspaden en straten met weinig verkeer. Daarnaast bevat de fietsapp ook een beperkt aantal bestaande routes in eigen land, in Frankrijk en in Groot-Brittannië. De app is beschikbaar in het Frans en in het Engels, maar de toeristische beschrijvingen krijg je enkel in het Frans.

HAINAUT RANDO
Gratis én beschikbaar voor Android en iOS.
Deze fietsapp is enigszins gedateerd, maar de routes die in Henegouwen worden voorgesteld, zijn best interessant. Registreren is wel een vereiste als je de routes daadwerkelijk op je smartphone wil downloaden. Minpuntje: de fietsapp werd de afgelopen twee jaar niet meer geüpdatet.

BIKE CITIZENS
Deze fietsapp is beschikbaar voor Android en iOS en kan je gratis downloaden. Helaas zal je voor een vlot gebruik wel kaarten moeten downloaden en die zijn wél betalend. Het toevoegen van een stad (en een deel van de omgeving) kost 4,99 euro. Er worden ook (iets duurdere) regio’s aangeboden, zoals Vlaanderen en Wallonië.

STRAVA
Bestaat voor Android en iOS en is vermoedelijk een van de populairste fietsapps. De basis-app is gratis, maar biedt jou geen kant-en-klare routes. Strava is namelijk vooral bedoeld om je sportieve prestaties te vergelijken met anderen of die van jezelf te analyseren. Ideaal om aan je conditie te werken terwijl je het binnenland (her)ontdekt.

Ben je op zoek naar fietstochten die voor jou zijn gemaakt én getest? Neem dan een kijkje onze verzamelpagina met wandel- en fietstochten die gepubliceerd werden in Touring Magazine. We vullen die pagina regelmatig aan.
Meest recente artikelen
Alles over milieuzones in Portugal
In Portugal is er momenteel enkel een lage emissiezone (LEZ) in Lissabon. Om in die lage emissiezone te rijden, moet je voldoen aan bepaalde voorwaarden.
Alles over milieuzones in Noorwegen
In Noorwegen zijn er steden met een lage emissiezone. Waar bevinden die milieuzones zich en hoe dek je jezelf in?
Rijden met winterbanden, sneeuwkettingen en spijkerbanden in Europa
Hieronder kan je doorklikken naar de landelijke en regionale wetgevingen voor het gebruik van sneeuwbanden, sneeuwkettingen en spijkerbanden binnen Europa. Foto: Gabriel Alenius/Unsplash
Vignetten, toltrajecten en bergpassen in Oostenrijk
Oostenrijk heeft vignetten voor het wegverkeer, er zijn tolwegen waar je apart moet betalen en er is zelfs een zogeheten go-Box nodig als je voertuig meer dan 3,5 ton weegt.
Maak je fiets lenteklaar
Maak je fiets klaar voor het lentezonnetje. Controleer de bandendruk voor minder kans op lekke banden. Reinig en smeer de ketting grondig voor soepel fietsen. Geef remmen extra aandacht—veilig op pad!
LEZ Frankrijk: je Crit’Air ecovignet in 9 gemakkelijke stappen!
Op deze pagina vind je een handige gebruiksaanwijzing om het Franse ecovignet te bestellen.
Waar en wanneer is het druk op de weg in Italië?
De schoolvakanties zijn traditioneel de periodes dat we massaal op vakantie gaan. Veel Belgen blijven in Europa en kiezen voor eigen vervoer. Om naar het zonnige Italië te rijden bijvoorbeeld.