Het Meetjesland, het Waasland, het Scheldeland, de Leiestreek, de Vlaamse Ardennen en Gent zijn de ingrediënten van een gevarieerd Oost-Vlaanderen. De 5 mooiste plekjes volgens Toerisme Oost-Vlaanderen hebben we hieronder opgelijst.
Fort Liefkenshoek in het Waasland
Van 1 april tot 31 oktober van woensdag tot zondag.
Het Fort Liefkenshoek is een militair bouwwerk van eind 16e eeuw. Het werd aangelegd ter bescherming van de stad en de haven van Antwerpen tegen de oprukkende Spaanse troepen. Anno 2015 kun je vanuit de uitkijktoren de bewegingen in de Schelde en Waaslandhaven bestuderen.
De Oude Kalevalei
Het valleigebied van de Oude Kale is één van de best bewaarde natuurgebieden van het Meetjesland. De Oude Kale kronkelt er in een landschappelijk pareltje, met bloemrijke hooilanden, knotwilgenrijen en broekbossen. Geschikt bevonden voor uren wandel- en fietsplezier.
Museum van Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen
Zomer: dinsdag tot zondag van 10 tot 17u30
Oudenaarde, startpunt voor een verdere verkenning door de Vlaamse Ardennen, duizend jaar geschiedenis te midden van eindeloos golvende heuvels. Het museum MOU brengt die geschiedenis tot leven. Via interactieve media en bijzondere historische stukken reis je door de tijd, van de middeleeuwen tot vandaag.
Kasteel van Ooidonk aan de Leie
Zomer: kasteelbezoek op zon- en feestdagen van 14 u tot 17u30
Is dit het mooiste kasteel van het land? Dat willen ze daar graag geloven dus ga deze waterburcht eens bezoeken en oordeel zelf. Gelegen in een prachtig park van 45 hectare. De tuinen kun je elke dag, met uitzondering van maandag, bezoeken van 9 tot 18 uur.
Het Buggenhoutbos in het Scheldeland
Vrij toegankelijk
Dit uniek gemengd loofbos is meer dan 200 hectare groot. Een bezoek aan het arboretum is een must als je meer te weten wil komen over welke soorten bomen en struiken er in het Buggenhoutbos voorkomen.
De bezienswaardigheden, attracties en evenementen in Gent, vind je hier.
Meest recente artikelen
Alles over milieuzones in Portugal
In Portugal is er momenteel enkel een lage emissiezone (LEZ) in Lissabon. Om in die lage emissiezone te rijden, moet je voldoen aan bepaalde voorwaarden.
Alles over milieuzones in Noorwegen
In Noorwegen zijn er steden met een lage emissiezone. Waar bevinden die milieuzones zich en hoe dek je jezelf in?
Rijden met winterbanden, sneeuwkettingen en spijkerbanden in Europa
Hieronder kan je doorklikken naar de landelijke en regionale wetgevingen voor het gebruik van sneeuwbanden, sneeuwkettingen en spijkerbanden binnen Europa. Foto: Gabriel Alenius/Unsplash
Vignetten, toltrajecten en bergpassen in Oostenrijk
Oostenrijk heeft vignetten voor het wegverkeer, er zijn tolwegen waar je apart moet betalen en er is zelfs een zogeheten go-Box nodig als je voertuig meer dan 3,5 ton weegt.
Maak je fiets lenteklaar
Maak je fiets klaar voor het lentezonnetje. Controleer de bandendruk voor minder kans op lekke banden. Reinig en smeer de ketting grondig voor soepel fietsen. Geef remmen extra aandacht—veilig op pad!
LEZ Frankrijk: je Crit’Air ecovignet in 9 gemakkelijke stappen!
Op deze pagina vind je een handige gebruiksaanwijzing om het Franse ecovignet te bestellen.
Waar en wanneer is het druk op de weg in Italië?
De schoolvakanties zijn traditioneel de periodes dat we massaal op vakantie gaan. Veel Belgen blijven in Europa en kiezen voor eigen vervoer. Om naar het zonnige Italië te rijden bijvoorbeeld.