MG heeft al een paar elektrische en plug-inhybride SUV’s in zijn catalogus staan en kan zich de luxe veroorloven om met een wagen op de proppen te komen die tot nu toe nog niet bestond: een 100% elektrische break.

Ok, er is misschien al een elektrische break op de markt: de Porsche Taycan Sport Turismo. Op de keper beschouwd is de MG dus niet de allereerste elektrische break, maar wellicht wel de eerste auto met een groot verkooppotentieel, want hij is uiteraard veel prijsgunstiger. Een elektrische break in plaats van de zoveelste SUV: dat vinden wij nog eens een verfrissend concept.
Interieur en kofferruimte
Zowel binnen als buiten oogt het geheel vrij sober, zonder dat het daarom intriest wordt. Al wat je tegenwoordig mag verwachten van een elektrische wagen is aanwezig: een digitaal instrumentenbord, een geconnecteerd multimediasysteem met 10,25-inch aanraakscherm, noem maar op. Het algemene kwaliteitsniveau laat een goede indruk na (zeker gezien de prijs), net als het rijtje rijhulpsystemen.
En ondanks de redelijke afmetingen (4,6 meter lang) is de MG 5 een echte break, met achterin voldoende ruimte voor volwassen passagiers en een echte koffer van minimum 497 liter. De MG 5 is er als ‘Standard Range’ (een batterij van 50 kWh, een motor van 177 pk en een rijbereik van 320 km WLTP) of als ‘Long Range’ (61 kWh, 156 pk en 400 km). Snelladen kan tot 87 kW en een laadbeurt van 0 tot 80% duurt 40 minuten.

Best betaalbaar
Voor de ‘Standard Range’ (onze testwagen) kondigt MG een verbruik aan van 17,9 kWh. Ons testparcours net buiten de stad vormde zeker geen grote uitdaging, en we noteerden daarbij een gemiddeld verbruik van minder dan 14 kWh/100 km. Erg fraai! Om maar te zeggen dat deze wagen ons technisch duidelijk wist te overtuigen en zijn plek op onze markt meer dan verdient. De prijs dan? Instappen kan al vanaf 27.849 euro, een meer dan correcte prijs. Goed gedaan, jongens!

Technische fiche MG 5 Standard Range
- Motor: elektrisch; 177 pk - 280 Nm
- Aandrijving: op de voorwielen
- Versnellingsbak: automaat met 1 versnelling
- L/b/h (mm): 4.600/1.880/1.521
- Leeggewicht (kg): 1.562
- Kofferruimte (l): 497 – 1.367
- 0 tot 100 km/u (sec.): 8,3
- Topsnelheid (km/u): 185
- Batterijen (kWh): 50
- Elektrisch rijbereik (km): 320
- Prijs (€): 27.849
Troeven
- Aangenaam rijgevoel
- Laag verbruik
- Momenteel geen concurrentie
- Zeer schappelijke prijzen
Minpunten
- Zoutloos design
- Snelladen gaat niet zo snel
- Multimediasysteem kan beter
- Geen sportieve MG

Meest recente artikelen
Alles over milieuzones in Portugal
In Portugal is er momenteel enkel een lage emissiezone (LEZ) in Lissabon. Om in die lage emissiezone te rijden, moet je voldoen aan bepaalde voorwaarden.
Alles over milieuzones in Noorwegen
In Noorwegen zijn er steden met een lage emissiezone. Waar bevinden die milieuzones zich en hoe dek je jezelf in?
Rijden met winterbanden, sneeuwkettingen en spijkerbanden in Europa
Hieronder kan je doorklikken naar de landelijke en regionale wetgevingen voor het gebruik van sneeuwbanden, sneeuwkettingen en spijkerbanden binnen Europa. Foto: Gabriel Alenius/Unsplash
Vignetten, toltrajecten en bergpassen in Oostenrijk
Oostenrijk heeft vignetten voor het wegverkeer, er zijn tolwegen waar je apart moet betalen en er is zelfs een zogeheten go-Box nodig als je voertuig meer dan 3,5 ton weegt.
Maak je fiets lenteklaar
Maak je fiets klaar voor het lentezonnetje. Controleer de bandendruk voor minder kans op lekke banden. Reinig en smeer de ketting grondig voor soepel fietsen. Geef remmen extra aandacht—veilig op pad!
LEZ Frankrijk: je Crit’Air ecovignet in 9 gemakkelijke stappen!
Op deze pagina vind je een handige gebruiksaanwijzing om het Franse ecovignet te bestellen.
Waar en wanneer is het druk op de weg in Italië?
De schoolvakanties zijn traditioneel de periodes dat we massaal op vakantie gaan. Veel Belgen blijven in Europa en kiezen voor eigen vervoer. Om naar het zonnige Italië te rijden bijvoorbeeld.