We kunnen er niet omheen: de kust is en blijft de meest populaire bestemming voor dagjestoeristen. Nochtans valt er in het hinterland ook heel wat te beleven. Kijk eens naar de volgende 5 suggesties.
200 jaar Damse Vaart
Van medio juni tot 13 september
Als iets dit jaar 200 jaar bestaat, dan is de kans groot dat Napoleon er iets mee heeft te maken. En jawel, de Damse Vaart was een initiatief van de voormalige Franse Keizer. En dat wordt uitgebreid gevierd. Een overzicht van alle activiteiten vind je hier.

Groene Gordel Brugge
Het ganse jaar: permanente bewegwijzering
Neen, geen judo noch karate, wél fietsen. De Groene Gordel rond Brugge is 53 km lang en doorkruist het hart van het Brugse Ommeland. Routes en fietskaarten vind je hier.
Gas geven op een elektrische scooter
Van 1 april tot eind september
Wie niet zelf wil trappen, kan kiezen voor een gemotoriseerd voertuig. Een elektrische motorfiets of scooter bijvoorbeeld. Op www.electricscooter.be/nl/verhuur vind je een overzicht van elektrische tweewielers waarmee je Brugge en omgeving op z’n groenst kunt ontdekken.
Cruisen met een huifkar
Het ganse jaar tenzij bij slecht weer
In het Brugse Ommeland zijn er heel wat mogelijkheden om interessante gemeentes en streken te ontdekken: Ardooie, Oedelem, Jabbeke, Ichtegem, enzovoorts. Inspiratie vind je hier.

De Leie: 200 km variatie
Het ganse jaar door
De Leie doorkruist niet alleen West-Vlaanderen maar ontspringt in Noord-Frankrijk en vloeit samen met de Schelde in het centrum van Gent. Langs de waterkant vind je tientallen kilometers autovrije jaagpaden en oude spoorbeddingen. Geen fietsbenen? Ontdek de terrasjes van de 28 Leiestreekgemeenten hier.
Meest recente artikelen
Alles over milieuzones in Portugal
In Portugal is er momenteel enkel een lage emissiezone (LEZ) in Lissabon. Om in die lage emissiezone te rijden, moet je voldoen aan bepaalde voorwaarden.
Alles over milieuzones in Noorwegen
In Noorwegen zijn er steden met een lage emissiezone. Waar bevinden die milieuzones zich en hoe dek je jezelf in?
Rijden met winterbanden, sneeuwkettingen en spijkerbanden in Europa
Hieronder kan je doorklikken naar de landelijke en regionale wetgevingen voor het gebruik van sneeuwbanden, sneeuwkettingen en spijkerbanden binnen Europa. Foto: Gabriel Alenius/Unsplash
Vignetten, toltrajecten en bergpassen in Oostenrijk
Oostenrijk heeft vignetten voor het wegverkeer, er zijn tolwegen waar je apart moet betalen en er is zelfs een zogeheten go-Box nodig als je voertuig meer dan 3,5 ton weegt.
Maak je fiets lenteklaar
Maak je fiets klaar voor het lentezonnetje. Controleer de bandendruk voor minder kans op lekke banden. Reinig en smeer de ketting grondig voor soepel fietsen. Geef remmen extra aandacht—veilig op pad!
LEZ Frankrijk: je Crit’Air ecovignet in 9 gemakkelijke stappen!
Op deze pagina vind je een handige gebruiksaanwijzing om het Franse ecovignet te bestellen.
Waar en wanneer is het druk op de weg in Italië?
De schoolvakanties zijn traditioneel de periodes dat we massaal op vakantie gaan. Veel Belgen blijven in Europa en kiezen voor eigen vervoer. Om naar het zonnige Italië te rijden bijvoorbeeld.