Image
Brugge, Belgie

We kunnen er niet omheen: de kust is en blijft de meest populaire bestemming voor dagjestoeristen. Nochtans valt er in het hinterland ook heel wat te beleven. Kijk eens naar de volgende 5 suggesties.

200 jaar Damse Vaart

Van medio juni tot 13 september

Als iets dit jaar 200 jaar bestaat, dan is de kans groot dat Napoleon er iets mee heeft te maken. En jawel, de Damse Vaart was een initiatief van de voormalige Franse Keizer. En dat wordt uitgebreid gevierd. Een overzicht van alle activiteiten vind je hier.

Image
damsevaart

Groene Gordel Brugge

Het ganse jaar: permanente bewegwijzering

Neen, geen judo noch karate, wél fietsen. De Groene Gordel rond Brugge is 53 km lang en doorkruist het hart van het Brugse Ommeland. Routes en fietskaarten vind je hier.

Gas geven op een elektrische scooter

Van 1 april tot eind september

Wie niet zelf wil trappen, kan kiezen voor een gemotoriseerd voertuig. Een elektrische motorfiets of scooter bijvoorbeeld. Op www.electricscooter.be/nl/verhuur vind je een overzicht van elektrische tweewielers waarmee je Brugge en omgeving op z’n groenst kunt ontdekken.

Cruisen met een huifkar

Het ganse jaar tenzij bij slecht weer

In het Brugse Ommeland zijn er heel wat mogelijkheden om interessante gemeentes en streken te ontdekken: Ardooie, Oedelem, Jabbeke, Ichtegem, enzovoorts. Inspiratie vind je hier.

Image
huifkar

De Leie: 200 km variatie

Het ganse jaar door

De Leie doorkruist niet alleen West-Vlaanderen maar ontspringt in Noord-Frankrijk en vloeit samen met de Schelde in het centrum van Gent. Langs de waterkant vind je tientallen kilometers autovrije jaagpaden en oude spoorbeddingen. Geen fietsbenen? Ontdek de terrasjes van de 28 Leiestreekgemeenten hier.

Deel deze inhoud