Image
4 Wintersportgebieden om nooit te vergeten
Niet iedereen vindt zijn of haar kicks op de latten dus maakten we in Touring Magazine #231 een lijstje van alternatieve wintersporten en andere bezigheden. In dit artikel vervolledigen we voor diegenen die wél een actieve wintervakantie plannen.

Courchevel: winterpret in het grootste skigebied ter wereld

Courchevel is een kunstmatig skidorp met amper 2000 inwoners maar met ruim 70 restaurants. De horeca draait er op hoge toeren én op hoog niveau terwijl op de pistes elk jaar meer dan 900 meertalige skimonitoren klaar staan om toeristen een unieke ski-ervaring te bezorgen. Skiën in het grootste skigebied ter wereld, dat spreekt toch tot de verbeelding?

Lees meer over Courchevel.

Graubünden: de bakermat van de wintersport

In Sankt-Moritz (Graubünden) werd 150 jaar geleden de wintersport uitgevonden. De rest is, zoals men zegt, geschiedenis. Anno 2015 is het gebied uitgegroeid tot het belangrijkste skigebied van Zwitserland: Graubünden telt meer dan 40 skigebieden en ruim 2.200 kilometer perfecte pistes. Er is keuze voor elk budget en elk type wintersporter.

Lees meer over Graubünden.

Ischgl: skiën van Tirol naar Zwitserland en andersom

Ischgl doet bij velen een belletje rinkelen en heus niet alleen om de uitgebreide après-ski mogelijkheden. Echte sporters combineren de twee: ’s avonds een feestje bouwen maar ’s ochtends weer als eerste de berg op om een nieuw stuk van de ruim 238 km perfecte pistes te ontdekken. Of waarom zou je geen dagje uittrekken om van Tirol naar Zwitserland te skiën?

Lees meer over Ischgl.

Italië: wellness en wintersport, een sublieme combinatie

Een wintersportvakantie is ideaal om het hoofd eens goed leeg te maken, dat is bekend. Voeg aan wintersport ook nog een streepje wellness toe en je verwent geest én lichaam. Het summum van die combinatie vind je in het Italiaanse Zuid-Tirol.

Lees meer over Italië.

Nog meer inspiratie en nuttige tips vind je op de links hieronder:

Deel deze inhoud