Image
Fout getankt

Jaarlijks tanken zo’n 18.000 Belgen de verkeerde brandstof, zeg dus niet te snel dat het jou nooit zal overkomen. Ben je even verstrooid en gebeurt het bij jou, houd dan vooral het hoofd koel. Panikeer niet en start zeker je auto niet.

Fout getankt, wat nu?

Wanneer je benzine in plaats van diesel of omgekeerd getankt hebt, zijn er 3 mogelijkheden:

  • Je merkt de fout op tijdens het tanken: zet je auto  in neutraal en duw hem naar een plaats waar hij veilig en niet in de weg van andere weggebruikers staat.
  • Je merkt de fout op tijdens het rijden: parkeer je auto onmiddellijk op een veilige plaats en zet de motor af.
  • Je merkt de fout niet op: je motor zal automatisch afslaan. Gezien je motor niet gebouwd is om te werken op diesel en benzine, zal dit allicht nog binnen een straal van 1 kilometer van het tankstation gebeuren.

Bel in elk geval Touring Fuel Rescue op 078 178 178. De verkeerde brandstof wordt ter plaatse uit de tank gezogen en de tank en leidingen worden gezuiverd. Hierdoor kan je snel weer de weg op en bespaar je aanzienlijk op je eindfactuur. 

Touring Fuel Rescue voor iedereen

Touring Fuel Rescue is een service van Touring voor alle autobestuurders die verkeerd getankt hebben, ook niet-Touringklanten. Touring Fuel Rescue lost het probleem ter plaatse op tegen een voordelig tarief:  slechts 195 (+ 15 nieuwe brandstof = 210) voor Touringklanten, en €364 (+€15 nieuwe brandstof = €379) voor niet-klanten. Dit is niet alleen minder dan wat je betaalt voor een motorspoeling bij een officiële garage (een ingreep die al snel kan oplopen tot enkele honderden bijkomende euro’s), je hoeft daarnaast ook geen beroep meer te doen op een dure en tijdrovende depannage.

Vermijd dus problemen bij verkeerd tanken en sla het telefoonnummer 078 178 178 op in je smartphone en/of bewaar het bij je boordpapieren.

Image
verkeerd getankt web assist

 

Hoe werkt de Touring Fuel Rescue?

 

Image
fuem rescue

De specialisten van Touring Fuel Rescue komen ter plaatse met een interventievoertuig, uitgerust met een hoogtechnologisch pompsysteem. Zij verwijderen de fout getankte brandstof snel en zorgvuldig  in 6 stappen.

Stap 1

 

Image
fuel rescue

De wegenwachter zorgt voor een zo veilig mogelijke werksituatie. Hij verankert de wielen indien nodig en bakent met verkeerskegels een veilige zone rondom het voertuig af.

Stap 2

 

Image
fuel rescue

Om het risico op een elektrische schok te vermijden bevestigt de wegenwachter een aardingsklem op de motor én op een externe metalen plaats.

Stap 3

 

Image
fuel rescue

De gele kraan van de pompinstallatie wordt opengedraaid.

Stap 4

 

Image
fuel rescue

De wegenwachter  ontlucht de tank om te voorkomen dat deze bijeen getrokken wordt tijdens het  leegzuigen.

Stap 5

 

Image
fuel rescue

De pompinstallatie wordt op de tank aangesloten: afhankelijk van het type wagen, worden de leidingen aangesloten op de motor, de tankopening of rechtstreeks aan de tank (zoals hier op de foto). Het leegzuigen van de tank kan nu starten.

Stap 6

 

Image
fuel rescue

Tenslotte wordt de tank gevuld met de juiste brandstof. Deze service (behalve de brandstof) is ook in de prijs inbegrepen.

Fout getankt, wat nu gedaan?

Jaarlijks tanken zo’n 18.000 Belgen de verkeerde brandstof, zeg dus niet te snel dat het jou nooit zal overkomen. Ben je even verstrooid en gebeurt het bij jou, houd dan vooral het hoofd koel. Panikeer niet en start zeker je auto niet.