Image
Google Earth

In tijden van Covid-19 is Google Earth dé manier om virtueel de wereld rond te trekken en eventueel je volgende vakantie tot in de puntjes voor te bereiden.

Je hebt het wellicht al eens geprobeerd. Namelijk in Google Maps inzoomen tot op straatniveau en vervolgens met de pijltjes door onbekende landschappen en steden wandelen. Echter, het is veel leuker om dit te doen in Google Earth.

 

Stap 1: installeer Google Chrome

Voor je Google Earth opstart, zorg je ervoor dat je Google  Chrome als webbrowser gebruikt. In de meeste andere webbrowsers (Safari, Firefox, etc.) werkt Google Earth namelijk niet optimaal. Je kunt Chrome hier downloaden.

 

Stap 2: start Google Earth op

Vervolgens surf je naar de Google Earth website en klik je op 'Earth starten' om je reis om de wereld aan te vatten.

Als de wereldbol in zicht is, kun je met de + en - (onderaan rechts in beeld) inzoomen op de Aarde. Hoe verder je inzoomt, hoe meer informatie je zult te zien krijgen. In eerste instantie zul je de werelddelen zien, daarna komen de contouren en de namen van de landen en vervolgens de steden.

Je kunt daarna nog verder inzoomen, zelfs tot op straatniveau maar wie de wereld snel en efficiënt wil ontdekken, kan dat ook op andere manieren doen.

 

Stap 3: met één klik op citytrip

Als je inzoomt tot op het niveau dat je de de namen van grote steden ziet, volstaat het om de naam van de stad die je wil bezoeken, aan te klikken. Je zult zien dat er na het aanklikken meteen bovenaan rechts in beeld bijkomende informatie over de stad verschijnt.

Je zult daar ook een icoontje zien dat eruit ziet als een papieren vliegtuigje (in een blauwe bol). Als je op dat icoontje klikt, zal je automatisch naar het centrum van de stad worden 'gevlogen'.

Vervolgens kun je om de stad heenvliegen als je de 3D-knop (onderaan rechts) aanklikt. Je zult zien dat het perspectief verandert en dat je langzaam om de stad heen vliegt.

Het mooie van Google Earth is dat je vervolgens met de pijltjes nòg dieper kunt inzoomen tot je op een bepaald moment de stad voor jou ziet opdoemen in drie dimensies.

In Google Earth sta je op een mum van tijd aan het Atomium of het Koning Boudewijnstadion.

Image
Google Earth

In Google Earth sta je op een mum van tijd aan het Atomium of het Koning Boudewijnstadion.

Stap 4: toeristische informatie opvragen

Eenmaal je op stadsniveau ronddwaalt, zul je hier en daar de namen van bezienswaardigheden zien opduiken. Het volstaat om erop te klikken, om meer informatie te krijgen zoals een woordje uitleg en foto's.

 

Stap 5: snel bestemmingen opzoeken

Gewoon de wereld afschuimen is in tijden van corona leuk tijdverdrijf, maar misschien weet je exact waar je heen wil? Klik in dat geval op het vergrootglas (links in de zwarte zijbalk bovenaan) en de typ de naam van je bestemming in. Google Earth brengt jou dan tot op een paar honderd kilometer boven jouw bestemming. De rest is intussen gekend: inzoomen , de 3D-knop aanklikken en op ontdekking gaan!

 

1000 duizelingwekkende landschappen ter inspiratie!

Image
Google Earth

Yellowstone National Park vanuit de lucht. Foto: Google Earth.

Het is vermoedelijk niet nodig om suggesties te doen voor je volgende citytrip, maar misschien kunnen we jou verleiden met dit lijstje minder voor de hand liggende bestemmingen. Check de 1000 mooiste landschappen in Google Earth.

Deel deze inhoud