De Toyota Corolla krijgt voor zijn modeljaar 2023 een make-over, al zou je dat op het eerste gezicht misschien niet zeggen. Maar onder de motorkap wordt zijn grote kracht, zijn hybride motor, nog verder verfijnd ...

Zoek bij het model van 2023 niet te hard naar wijzigingen aan het koetswerk, want die zijn op zijn zachtst gezegd eerder bescheiden. Binnenin zijn het de schermen die het verschil maken: 10,5 inch voor het scherm in het midden, waarmee je het vernieuwde multimediasysteem bedient; 12,3 inch voor het dashboard tegenover de bestuurder, met een display dat voortaan volledig personaliseerbaar is.
Merk ook op dat de vierdeurs uitvoering, met tegenvallende verkoopcijfers, uit het gamma verdwijnt, wat vrij spel geeft aan de berline en vooral aan de break, die met zijn kofferruimte van 581 tot 596 liter liefst 70% van de kopers weet te verleiden.

Dynamisch, als je wil
Maar de grote wijzigingen zitten verstopt onder de motorkap, waar de Corolla uitpakt met de nieuwste generatie (de vijfde al) hybride motoren van Toyota. Je kan nog altijd kiezen tussen twee cilinderinhouden: een 1.8 liter (140 pk) of een 2.0 liter (196 pk).
Naast de forse toename van het vermogen merken we vooral ook meer souplesse. Het toerental wordt beter beheerd en de acceleratie verloopt zeer lineair. Bovendien is er op het vlak van rijplezier niks veranderd: de auto is nog altijd even comfortabel en precies, met dat vleugje dynamiek dat we kennen van de nieuwste Toyota-modellen.

Zijn andere troef is uiteraard het verbruik. En dat is te danken aan een nieuw elektronisch systeem dat zorgt voor een betere energierecuperatie. Zo wordt deze compacte Japanner nog efficiënter, met een gehomologeerd verbruik van slechts 4,4 liter per kilometer, ongeacht de motor die je kiest.
Alleen is het jammer dat de 2-litermotor in Wallonië en Brussel fiscaal gestraft wordt. De 1.8-liter Corolla van 2023 is verkrijgbaar vanaf 32.200 euro.

Technische fiche Toyota Corolla Touring Sports
- Motor: 4-cilinder, hybride, 1.798 cm3; 140 pk - 142 Nm
- Aandrijving: op de voorwielen
- Versnellingsbak: e-CVT, één versnelling
- L/b/h (mm): 4.650/1.790/1.460
- Leeggewicht (kg): 1.290
- Kofferruimte (l): 596
- Tankinhoud(l): 43
- 0 tot 100 km/u (sec.): 9,1
- Topsnelheid (km/u): 180
- Gemengd verbruik (l/100 km): 4,4
- CO2 (g/km): 100
- Prijs (€): 33.320
Troeven
- Samenwerking tussen motor en versnellingsbak
- Nauwkeurig en comfortabel rijgedrag
- Volledige uitrusting
- Laadvolume (break)
Minpunten
- Styling is bijna niet veranderd
- Predictive Efficient Drive mist soms wat pit
- 2-literversie wordt benadeeld in Wallonië en Brussel
- Tamelijk sober interieur
Zin om nog meer automodellen te ontdekken? Op de website van Touring lees je al onze autotests.
Meest recente artikelen
Alles over milieuzones in Portugal
In Portugal is er momenteel enkel een lage emissiezone (LEZ) in Lissabon. Om in die lage emissiezone te rijden, moet je voldoen aan bepaalde voorwaarden.
Alles over milieuzones in Noorwegen
In Noorwegen zijn er steden met een lage emissiezone. Waar bevinden die milieuzones zich en hoe dek je jezelf in?
Rijden met winterbanden, sneeuwkettingen en spijkerbanden in Europa
Hieronder kan je doorklikken naar de landelijke en regionale wetgevingen voor het gebruik van sneeuwbanden, sneeuwkettingen en spijkerbanden binnen Europa. Foto: Gabriel Alenius/Unsplash
Vignetten, toltrajecten en bergpassen in Oostenrijk
Oostenrijk heeft vignetten voor het wegverkeer, er zijn tolwegen waar je apart moet betalen en er is zelfs een zogeheten go-Box nodig als je voertuig meer dan 3,5 ton weegt.
Maak je fiets lenteklaar
Maak je fiets klaar voor het lentezonnetje. Controleer de bandendruk voor minder kans op lekke banden. Reinig en smeer de ketting grondig voor soepel fietsen. Geef remmen extra aandacht—veilig op pad!
LEZ Frankrijk: je Crit’Air ecovignet in 9 gemakkelijke stappen!
Op deze pagina vind je een handige gebruiksaanwijzing om het Franse ecovignet te bestellen.
Waar en wanneer is het druk op de weg in Italië?
De schoolvakanties zijn traditioneel de periodes dat we massaal op vakantie gaan. Veel Belgen blijven in Europa en kiezen voor eigen vervoer. Om naar het zonnige Italië te rijden bijvoorbeeld.