Image
Tolpoortjes - péage in Frankrijk

Wie tijdens vakantieperiodes op buitenlandse autosnelwegen rijdt, kent het fenomeen: ellenlange files aan de tolpoorten. En ook stress omdat je kredietkaart het niet doet. Intussen worden ze ook in de auto achter jou zenuwachtig. Herkenbaar?

De oplossing is eenvoudig én gratis: de elektronische tolbadge topEurop van Mango Mobilités. De badge kan je gratis via onze website aanvragen. Daarna gaan de tolpoorten in Frankrijk, Spanje, Portugal en zelfs Italië automatisch voor jou open.

Tolpoorten tolbadge
Met een tolbadge hoef je niet te stoppen noch ter plaatse te betalen. Foto: Elisabeth Rull


Geen files aan de tolpoorten

Met de tolbadge kan je gebruik maken van de tolpoorten, bedoeld voor de houders van zo’n badge. Aan die tolpoorten staan geen files. Je kunt dus gewoon doorrijden, weliswaar aan lage snelheid. Dankzij de badge wordt jouw auto automatisch herkend (je hoort een korte geluidstoon). Vervolgens gaat de slagboom automatisch open. De betaling gebeurt via maandelijkse domiciliëring.

Nice, France - June 28, 2015: Cars passing through the point of toll highway, toll station
File aan de tolpoorten in Nice, tenzij je een tolbadge hebt. Beeld: Ryhor Bruyeu


Frankrijk, Spanje, Portugal... zelfs Italië

Er bestaan twee uitvoeringen van de tolbadge. De FEP-versie (waarde: 11 euro) werkt op de Franse, Spaanse en Portugese snelwegen. De FEPI-badge (waarde: 15 euro) werkt aanvullend ook aan de Italiaanse tolpoorten.

Je betaalt enkel gebruikskosten voor de maanden waarin je de tolpoorten gebruikt. Concreet: 1,70 euro/maand in Frankrijk (2,20 euro/maand indien factuur op papier). In Spanje, Portugal en Italië betaal je 2,40 euro/maand. Na 24 maanden van inactiviteit betaal je 10 euro voor niet-gebruik.


Hoe bestellen?

Beide tolbadges zijn verkrijgbaar via onze website. Opgelet: je wordt doorgestuurd naar de website van Mango Mobilités waar je in eerste instantie het land moet aanpassen. Standaard staat dat op ‘France’ maar dat moet je uiteraard veranderen naar ‘Belgique’.

Als alle gegevens ingevuld zijn, ontvang je een sms met een code. Die code dient om jouw domiciliëring te activeren. Eén euro gaat van je rekening om de domiciliëring te testen maar dat bedrag wordt op jouw eerste afrekening in mindering gebracht.

Uiterlijk twee weken later ligt de tolbadge in jouw brievenbus. Bevestig de badge aan de binnenkant van je voorruit en de tolpoorten gaan voortaan automatisch voor jou open.

Tolpoortjes Mango Mobilité
Bevestig de badge aan de binnenkant van je voorruit.


Meer weten over de TopEurop tolbadge? Je vindt alle details hier.