Image
Athene

Citytrips: 10 niet te missen bezienswaardigheden in 10 Europese steden. Alle nuttige info voor 10 geslaagde citytrips.

1. Amsterdam

Tijdens de Gouden Eeuw was Amsterdam een van de rijkste steden ter wereld maar daarna zakte de stad diep weg in de wereldranglijst om pas in de jaren 50 van vorige eeuw weer helemaal tot de toeristische top te gaan behoren.

Lees meer over Amsterdam

2. Athene

De bakermat van onze moderne beschaving laat zich niet in een weekend, zelfs geen lang weekend ontdekken. Trek dus iets meer tijd uit voor een bezoek aan de Griekse hoofdstad.

Lees meer over Athene

3. Berlijn

Berlijn is met zijn circa 3,5 miljoen inwoners een echte metropool. De grootste stad van Duitsland staat bekend om zijn gigantische culturele aanbod en zijn geschiedenis gaat terug tot de 13de eeuw.

Lees meer over Berlijn

4. Boedapest

Genieten van heerlijke koffie, ontspannen in de spa, kuieren in de twee delen van de stad gelegen op beide oevers van Donau… Reizen in Boedapest is de charme van de steden van het voormalige Oostenrijks-Hongaarse Rijk herontdekken.

Lees meer over Boedapest

5. Lissabon

Vergeet de legende want niet Odysseus maar de Feniciërs stichtten Lissabon, toen - maar ook vandaag nog - een havenstad aan de Taag.

Lees meer over Lissabon

6. Londen

Met meer dan 8,5 miljoen inwoners is Londen niet alleen de grootste stad van het Verenigd Koninkrijk maar ook in de Europese Unie.

Lees meer over Londen

7. Parijs

‘De lichtstad’ of ‘de stad van de liefde’ blijft verrassen, hoe vaak je er ook komt. Dat suggereerde Humphrey Bogart al in de filmklassieker Casablanca: ‘We’ll always have Paris’. Feit: Parijs is na Bangkok en Londen de derde meest bezochte stad.

Lees meer over Parijs

8. Rome

Rome is, na Parijs, wellicht de meest romantische citytripbestemming binnen Europa. Mooi meegenomen: de vliegtickets naar Rome zijn niet duur en ook de hotels hanteren vriendelijke tarieven.

Lees meer over Rome

9. Stockholm

Stockholm is hoofdstad en tevens grootste stad van Zweden. De stad ligt op veertien met bruggen verbonden eilanden en kreeg om die reden de bijnaam ‘Venetië van het noorden’.

Lees meer over Stockholm

10. Wenen

‘An der schönen blauen Donau’ weerklinkt terwijl je aan een heerlijk kopje koffie nipt en droomt van het rijke verleden van de stad. Wenen is niet alleen de hoofdstad van Oostenrijk maar tevens een van diens negen deelstaten.

Lees meer over Wenen

Kan je geen keuze maken?

Blader dan eens door Touring Magazine 230 en ontdek 5 steden die je kan bezoeken met een Belgische gids die er woont.

Deel deze inhoud