Het nieuwe fietsnetwerk werd vorig jaar al voorgesteld maar het aantal routes blijft gestaag groeien. Nu al is het fietsnetwerk in de Leiestreek, het Brugse Ommeland, de Westhoek en aan de Kust 3.180 km lang.
Het West-Vlaamse fietsnetwerk in cijfers:
- 20.000 bordjes langsheen de fietspaden
- 3.180 km: totale lengte fietspaden
- 12 aansluitingspunten met netwerken in o.m. Picardisch Wallonië, Zeeland en Oost-Vlaanderen
- 4.000.000 fietsers komen elk jaar het fietsnetwerk (her)ontdekken
- 1.045 knooppunten telt het netwerk momenteel
- 150.000 verkochte fietskaarten in 2016
Fietsnetwerkkaart
Er is een fietsnetwerkkaart voor elk van de vier genoemde regio’s. Kostprijs: 8 euro per stuk. Wie ze allemaal wil, moet de fietsbox hebben.
Deze kost 25 euro en wordt geleverd met een extra pocket met tien suggestieroutes. De kaarten en boxen zijn te koop bij alle Diensten voor Toerisme in West-Vlaanderen of online.
Gratis downloaden
De vier nieuwe fietsroutes kun je gratis downloaden van de website van Westtoer:
Meer routes (voor fietsers en wandelaars) vind je op west-vlinderen een app die dankzij de gps in jouw smartphone routes op maat voorstelt. Hoe het werkt en wat allemaal mogelijk is, vind je hier.
Meest recente artikelen
Calabrië is niet zomaar een bestemming, maar een ervaring
Partnerinfo - Calabrië is geen plek die je louter bezoekt, het is een ervaring die begint nog voor je er voet aan land zet. Deze zuidelijke regio van Italië intrigeert met zijn vele verhalen, legendes en eeuwenoude tradities en dat prikkelt om je koffers te pakken, toch?
Alles over milieuzones in Portugal
In Portugal is er momenteel enkel een lage emissiezone (LEZ) in Lissabon. Om in die lage emissiezone te rijden, moet je voldoen aan bepaalde voorwaarden.
Alles over milieuzones in Noorwegen
In Noorwegen zijn er steden met een lage emissiezone. Waar bevinden die milieuzones zich en hoe dek je jezelf in?
Rijden met winterbanden, sneeuwkettingen en spijkerbanden in Europa
Hieronder kan je doorklikken naar de landelijke en regionale wetgevingen voor het gebruik van sneeuwbanden, sneeuwkettingen en spijkerbanden binnen Europa. Foto: Gabriel Alenius/Unsplash
Vignetten, toltrajecten en bergpassen in Oostenrijk
Oostenrijk heeft vignetten voor het wegverkeer, er zijn tolwegen waar je apart moet betalen en er is zelfs een zogeheten go-Box nodig als je voertuig meer dan 3,5 ton weegt.
Maak je fiets lenteklaar
Maak je fiets klaar voor het lentezonnetje. Controleer de bandendruk voor minder kans op lekke banden. Reinig en smeer de ketting grondig voor soepel fietsen. Geef remmen extra aandacht—veilig op pad!
LEZ Frankrijk: je Crit’Air ecovignet in 9 gemakkelijke stappen!
Op deze pagina vind je een handige gebruiksaanwijzing om het Franse ecovignet te bestellen.