Met de R en de RS schrijft Triumph een vervolg op het succesverhaal van de Street Triple.
De Triumph Street Triple is het prototype van een publiekslieveling, met lovende recensies over de hele wereldbol en liefst 130.000 verkochte exemplaren. Een klaterend succes, van de eerste versie in 2007 tot de transitie van 675 naar 765cc in 2017. Wij vroegen ons af of de 2023-versie dit succesverhaal kan verderzetten.


Twee versies van de Triumph Street Triple
Triumph biedt van de Street Triple twee versies aan: de R-basisversie en de sportievere RS. De R levert nu 120 pk (+2 pk) bij 11.500 tpm, terwijl de RS zelfs 130 pk (+7 pk) uit de driecilinder tovert. Belangrijk om te weten is dat het blok volledig identiek is, maar er puur op het vlak van tuning een verschil gecreëerd werd.

Sportief of sportiever?
Er zijn uiteraard wel meer verschillen tussen beide machines dan de extra letter in de naam en wat extra pk’s. Zo staat de RS achteraan 10 mm hoger, is de balhoofdhoek scherper, de wielbasis korter en weegt de motor een kilootje minder. Allemaal om te komen tot een sportiever stuurgedrag. Daarenboven krijgt de RS betere remmen, sportievere banden en zelfs een andere achterschokbreker.

Thuiskomen
Welke versie je ook kiest, je voelt je onmiddellijk thuis op de Triumph Street Triple. Van de behapbare zadelhoogte (826/836 mm), over de logica van de bedieningsknoppen, tot de natuurlijk aanvoelende zithouding: een perfecte harmonie tussen sportieve ambities en rijgemak.
En die sportieve ambities zijn best groot, want we draaiden op het circuit van Jerez net zo snel rond als met een pure sportmotor. Op de openbare weg vielen vooral het gebruiksgemak en het rijplezier op. Dat maakt van de nieuwe Street Triple een motor met een groot potentieel, een heerlijke gebruiksvriendelijkheid en een gigantische fun factor. De opvolging van de succesrijke dynastie is verzekerd.

Onder het zadel van de Triumph Street Triple R en RS
- Motor: vloeistofgekoelde 765cc drie-in-lijn
- Vermogen: 120/130 pk
- Topsnelheid: 223/230 km/u
- Drooggewicht: 189/188 kg
- Zadelhoogte: 826/836 mm
- Verbruik: 5,6l/100 km
- Prijs: vanaf 10.595/12.895 euro
- Meer info op motorprijzen.be en de website van Triumph
Op onze website vind je alle door Touring geteste motorfietsen.
Touring depanneert ook je motor
Een probleem met je motor? Dankzij de pechverhelping van Touring komen onze wegenwachters je dag en nacht te hulp, overal in België en zelfs voor je voordeur!
Ga je met de motor op reis? Bekijk dan onze pechverhelpingsformules in het buitenland.
Meest recente artikelen
Alles over milieuzones in Portugal
In Portugal is er momenteel enkel een lage emissiezone (LEZ) in Lissabon. Om in die lage emissiezone te rijden, moet je voldoen aan bepaalde voorwaarden.
Alles over milieuzones in Noorwegen
In Noorwegen zijn er steden met een lage emissiezone. Waar bevinden die milieuzones zich en hoe dek je jezelf in?
Rijden met winterbanden, sneeuwkettingen en spijkerbanden in Europa
Hieronder kan je doorklikken naar de landelijke en regionale wetgevingen voor het gebruik van sneeuwbanden, sneeuwkettingen en spijkerbanden binnen Europa. Foto: Gabriel Alenius/Unsplash
Vignetten, toltrajecten en bergpassen in Oostenrijk
Oostenrijk heeft vignetten voor het wegverkeer, er zijn tolwegen waar je apart moet betalen en er is zelfs een zogeheten go-Box nodig als je voertuig meer dan 3,5 ton weegt.
Maak je fiets lenteklaar
Maak je fiets klaar voor het lentezonnetje. Controleer de bandendruk voor minder kans op lekke banden. Reinig en smeer de ketting grondig voor soepel fietsen. Geef remmen extra aandacht—veilig op pad!
LEZ Frankrijk: je Crit’Air ecovignet in 9 gemakkelijke stappen!
Op deze pagina vind je een handige gebruiksaanwijzing om het Franse ecovignet te bestellen.
Waar en wanneer is het druk op de weg in Italië?
De schoolvakanties zijn traditioneel de periodes dat we massaal op vakantie gaan. Veel Belgen blijven in Europa en kiezen voor eigen vervoer. Om naar het zonnige Italië te rijden bijvoorbeeld.