Partnerinfo - Een recente enquête van AG onthult hoe we onze auto onderhouden. Doe mee aan een wedstrijd en win de reparatie van 3 deuken in je carrosserie.
Het leven wordt duurder en steeds meer mensen worden zich bewust van hun ecologische voetafdruk. Heeft dit een impact op het bedrag dat Belgen uitgeven aan het onderhoud van hun auto? Dat is wat AG* recent onderzocht. Ontdek de conclusies van het onderzoek en doe mee aan een wedstrijd om kleine deukjes in je auto gratis te laten herstellen.
Minder uitgaven voor onderhoud
Bijna 40% van de respondenten blijkt het afgelopen jaar minder te hebben uitgegeven aan hun auto. Zo heeft iets meer dan 1 op de 4 Belgen bijvoorbeeld het bezoek aan de carwash uitgesteld of teruggeschroefd. Een wasbeurt overslaan? Da’s geen probleem natuurlijk ... maar het feit dat meer dan 20% van de bevraagden toegeeft dat ze ook besparen op het onderhoud van hun auto, geeft toch stof tot nadenken.

Van de 22% die bewust minder uitgeeft aan het onderhoud van hun wagen, bespaart zo’n 17% op de banden, terwijl 14% aangeeft herstellingen later of zelfs helemaal niet te laten uitvoeren om financiële redenen.
Duurzame herstellingen winnen terrein
Een grote groep (meer dan 47%) vindt het belangrijk om herstellingen zo milieuvriendelijk mogelijk uit te voeren. Daar speelt AG op in door voor herstellingen meer en meer gebruik te maken van tweedehands onderdelen. De kwaliteit is hetzelfde, maar de impact op het milieu is veel beperkter.
Voor kleine deuken, die vaak gebeuren zonder dat je het beseft (een winkelkarretje, een steentje op een onverharde weg, een hagelbui, ...), geeft AG de voorkeur aan de techniek Paintless Dent Removal (PDR). Dit is een duurzame methode waar geen verf of energie aan te pas komt. De kwaliteit is hetzelfde, maar de kostprijs ligt veel lager. Om drie deuken te laten herstellen die kleiner zijn dan een muntstuk van 2 euro, mag je rekenen op zo’n 300 euro.

Klanten van AG kunnen deze duurzame techniek ontdekken tijdens de AG Car Repair Days, waar zo'n 3.000 automobilisten de kans krijgen om tot drie deuken gratis te laten verwijderen.
Waarom zou je niet van de gelegenheid gebruikmaken om je auto er weer als nieuw te laten uitzien!
Wedstrijd: laat 3 kleine deukjes in je auto herstellen, ter waarde van 300 euro!
Is je auto niet verzekerd bij AG? Doe dan mee aan deze wedstrijd! Wie weet ben jij wel een van de 10 gelukkigen die op 8 of 9 september in Waregem Expo gratis tot 3 deukjes kunnen laten herstellen – op voorwaarde dat ze kleiner zijn dan een muntstuk van 2 euro. Klik hier en waag je kans!
*Enquête uitgevoerd in opdracht van AG door het onderzoeksbureau CheckMarket By Medallia tussen 04/04/2023 en 25/04/2023, bij 1.500 respondenten – representatieve streekproef wat betreft taal, geslacht, leeftijd en regio.
Meest recente artikelen
Europa-Park bestaat 50 jaar maar glanst als nieuw
Europa-Park, het grootste attractiepark van Duitsland, viert zijn vijftigste verjaardag en pakt groots uit met talrijke nieuwigheden en evenementen voor jong en oud.
Calabrië is niet zomaar een bestemming, maar een ervaring
Partnerinfo - Calabrië is geen plek die je louter bezoekt, het is een ervaring die begint nog voor je er voet aan land zet. Deze zuidelijke regio van Italië intrigeert met zijn vele verhalen, legendes en eeuwenoude tradities en dat prikkelt om je koffers te pakken, toch?
Alles over milieuzones in Portugal
In Portugal is er momenteel enkel een lage emissiezone (LEZ) in Lissabon. Om in die lage emissiezone te rijden, moet je voldoen aan bepaalde voorwaarden.
Alles over milieuzones in Noorwegen
In Noorwegen zijn er steden met een lage emissiezone. Waar bevinden die milieuzones zich en hoe dek je jezelf in?
Rijden met winterbanden, sneeuwkettingen en spijkerbanden in Europa
Hieronder kan je doorklikken naar de landelijke en regionale wetgevingen voor het gebruik van sneeuwbanden, sneeuwkettingen en spijkerbanden binnen Europa. Foto: Gabriel Alenius/Unsplash
Vignetten, toltrajecten en bergpassen in Oostenrijk
Oostenrijk heeft vignetten voor het wegverkeer, er zijn tolwegen waar je apart moet betalen en er is zelfs een zogeheten go-Box nodig als je voertuig meer dan 3,5 ton weegt.