Image
79 inspirerende fietsroutes dwars door België
Het fietstoerisme in België zit al enkele jaren in de lift. Met dank onder meer aan de elektrische fiets die (meer) mensen stimuleert om opnieuw in het zadel te kruipen. Kriebelen de kuiten al? Dit zijn onze voorjaarstips.

6 nieuwe lussen in Scheldeland

Al ooit gedineerd in een donutboot? Een driemaster zien bouwen? Of een historisch vliegveld voor zeppelins bezocht? Pik een gratis exemplaar op van het vakantieboek Scheldeland (of lees online) en maak kennis met 6 nieuwe fietslussen waaronder een fietsroute in het spoor van ‘De Rechtvaardige Rechters’, een zoektocht naar het geografische middelpunt van Vlaanderen en een wandeling langs tegels met wereldfaam. Het vakantieboek bevat ook een evenementenkalender, praktische informatie over veerdiensten, musea, kastelen, forten en natuurgebieden en een lijst met toeristische infokantoren.

4 keer kunst kijken in Vlaams-Brabant

Toerisme Vlaams-Brabant organiseert van 13 tot en met 29 april de campagne ‘B(l)oeiend Hageland, een 14-daagse in het teken van de bloesem. Nieuw dit jaar is ‘Fruitbeeldig’, vier nieuwe uitgestippelde fietsroutes langs 11 kunstwerken te midden van de Hagelandse fruitboomgaarden.

2 verrassingsroutes in de Leiestreek

Toerisme Leiestreek introduceert 2 nieuwe fietsroutes die in het teken staan van verrassende plekjes, plaatsen ver weg dus van de platgetreden paden. De twee fietsroutes maken gebruik van de knooppunten van het fietsnetwerk Leiestreek en starten in Roeselare en Waregem.

Limburg: gratis app of handige fietskaart (10 lussen)?

2000 km fietsroutes, alle knooppunten, 10 uitgestippelde fietslussen, fietsvriendelijke cafés en logies, … Je vindt het allemaal in de gloednieuwe Fietskaart Limburg 2018-2019 (9,50 euro). Andere optie: de gratis Limburg Fietsparadijs app met meer dan 40 themafietsroutes, inclusief knooppunten, startpunt, afstand, toppers en fietscafés onderweg. Ook beschikbaar voor Apple Watch.

45 fietscircuits in Wallonië

Wallonie is een paradijs voor alle soorten fietstoeristen. Zowat alle Waalse ‘Maisons du Tourisme’ bundelen elk jaar hun mooiste routes in één gids: Heerlijk fietsen in de Ardennen. De tochten worden geëvalueerd in moeilijkheidsgraden van 1 tot 5 en zijn allemaal toegankelijk voor kinderen. Behalve startpunt en lengte van de tocht krijg je ook een indicatie van de geschatte duurtijd.

11 begeleide fietstochten in Brussel

Verken Brussel per fiets én met een Nederlands-, Engels- of Franstalige gids. Mobiliteitsorganisatie Pro Velo organiseert tijdens de maanden april en mei 11 gegidste fietstochten met de volgende thema’s: bieren en brouwerijen, architectuur van de jaren 20, de erfgoeddag (22 april), Horta per fiets, mode van bij ons, de Koninklijke Serres, Europa in jouw regio, Magritte, architectuur en groene plekjes, revolutionair Brussel en de geschiedenis van het Zoniënwoud. Blader eens door deze catalogus voor meer informatie en kostprijzen.

Fietsen over de ‘schreve’

In de Westhoek is het de komende weken en maanden heerlijk wandelen en fietsen in de buurt van de grens met Frankrijk. Na grensoverschrijdende wandelingen is nu ook een deel van het Franse fietsnetwerk aangesloten op het Belgische. Kortom, je kunt tegenwoordig probleemloos over de ‘schreve’ (grens). Ideale startplaats: Poperinge. 

Deel deze inhoud