Image
Onze eigen wegenwachters staan deze zomer paraat in Valence, Toulon, Bordeaux, Montpellier en Avignon. © Johannes Vande Voorde

Het zuiden van Frankrijk is voor veel Belgen dé vakantiebestemming bij uitstek. Nieuw, sinds vorig jaar, is dat onze vertrouwde gele depannagewagens en wegenwachters van Touring fysiek ter plaatse zijn.

Touring in Frankrijk
Wegenwachter Wim Eeckhout helpt een klant uit de nood.


De voordelen zijn legio. Voor Vlamingen betekent het alvast dat ze geholpen worden in hun eigen taal. We polsten bij onze wegenwachters naar de reacties van onze klanten toen niet een Fransman maar een Belg hen uit de nood kwam helpen.

Sébastien Castelain (lacht): “Toen ik vorig jaar bij een klant aankwam, dacht die aanvankelijk dat ik een Fransman was met een Belgisch voertuig.”

Wim Eeckhout: “Toen ik de klant belde dat ik eraan kwam, antwoordde die laconiek of ik wel wist dat ze in Frankrijk stonden. Hilarisch want die hadden uiteraard geen Vlaming verwacht.”

Arnaud Binamé: “Ik had een klant die het wél meteen doorhad en die zei lachend: ‘Amai, Touring staat hier rap’. Het ijs was meteen gebroken.”


Collegialiteit boven alles

Onze wegenwachters werkten alleen tijdens de dag waardoor ze de mogelijkheid hadden om in hun vrije tijd of na de werkuren met hun collega’s op te trekken.


Jeremiah Bultot: “Tijdens mijn drie weken ter plaatse had ik zes dagen vakantie en dat gaf mij de gelegenheid om op te trekken met de collega’s die ik niet of amper kende. Dat was goed voor de groepssfeer en ik heb ook veel bijgeleerd.”

Wim Eeckhout: “We zijn echte vrienden geworden. De sfeer zat meteen goed. Er stroomt duidelijk ‘Touring-bloed’ door onze aderen. Ik heb geen idee wie de screening doet van de wegenwachters die voor Touring willen komen werken, maar die persoon levert uitstekend werk af. De sfeer onder de collega’s was ronduit top!”

Ook deze zomer, tijdens de maanden juli en augustus, is Touring ter plaatse. Vijf wegenwachters staan paraat in de omgeving van Valence, Toulon, Bordeaux, Montpellier en Avignon.

Fout getankt, wat nu gedaan?

Jaarlijks tanken zo’n 18.000 Belgen de verkeerde brandstof, zeg dus niet te snel dat het jou nooit zal overkomen. Ben je even verstrooid en gebeurt het bij jou, houd dan vooral het hoofd koel. Panikeer niet en start zeker je auto niet.